Verzekeringen

Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat, is het belangrijk een goede verzekering af te sluiten. Een reguliere reisverzekering is qua dekking vaak ontoereikend; daarom biedt Stagehuis een verzekering aan die speciaal afgestemd is op jouw reisdoel. Denk hierbij onder andere aan medische kosten (eventueel aanvullend op een Nederlandse zorgverzekering), spoedeisende tandheelkundige kosten, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte en particuliere aansprakelijkheid. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd op stagereis gaat, voor de exacte periode waarin jij in het buitenland bent!

Zorg ervoor dat je beschikt over op z’n minst de volgende twee verzekeringen wanneer je op stagereis gaat naar het buitenland: 

1.   Medische verzekering

Het is belangrijk om na te gaan wat de dekking is van je Nederlandse zorgverzekering wanneer deze doorloopt (zie onder). Een normale reisverzekering heeft vaak een dekking die voor jouw reisdoel onvoldoende is. Daarom is het verstandig om je zorg in een losse medische verzekering bij te verzekeren. 

Bovendien wordt, als je een Nederlandse verzekering hebt of afsluit, in sommige gevallen de te verzekeren gebeurtenis uitbetaald aan de hand van de Nederlandse wetgeving. Is de gebeurtenis in het buitenland duurder, dan kan het gebeuren dat jij voor het verschil moet opdraaien tussen wat je naar Nederlandse wetgeving vergoed krijgt en wat jij moet betalen in het buitenland. 

De medische verzekering van Covered Abroad gaat uit van de wetgeving ter plaatse en vergoedt dus het volledige bedrag. Je kunt kiezen uit twee pakketten, met een verzekerd bedrag van maximaal € 250.000,- (kosten: € 1,06 per dag) of van € 1.500.000,- (kosten: € 1,23 per dag). De eigen bijdrage bij ambulante handelingen is € 35,-. De volgende onderdelen worden in beide pakketten wereldwijd gedekt:

 • Ziekenhuisopname en doktersbezoek
 • Medicijnen
 • Voorgeschreven behandeling door fysiotherapeut tot € 2.500,-
 • Spoedeisende tandheelkundige kosten tot € 200,- per incident/tand
 • Vergoeding reisbagage tot € 1.500,- 
 • Ambulancevervoer, medisch transport en repatriëring
 • Retourvlucht 
 • Urgente reiskosten bij ongeval/overlijden naaste familie
 • Kosten van overkomst familielid om verzekerde bij te staan tot € 250,- per dag
 • Ongevallen. Bij overlijden of (blijvende) invaliditeit) € 12.000,-

2.   Aansprakelijkheidsverzekering tot een maximum van € 2.000.000,-

Een buitenlandse werkgever is vaak niet verplicht zich te verzekeren voor een werknemer of stagiaire. Dit betekent dat als jij bijvoorbeeld per ongeluk de printer kapotmaakt, je zelf de gemaakte kosten moet betalen. Een goede aansprakelijkheidsverzekering neemt je deze kosten uit handen. De visumwetgeving in Australië bijvoorbeeld vereist bovendien dat je een minimale aansprakelijkheidsdekking van 2.000.000,- Australische dollars hebt. Covered Abroad voldoet daar volledig aan. Voor € 0,31 per dag sluit je de verzekering al af. Inbegrepen zijn dan:

1.  Aansprakelijkheidsverzekering 

 • € 2.000.000,- voor zowel personen als voor zaakschade
 • Eigen bijdrage van € 150,-

2.  Bagageverzekering

 • Diefstal en schade aan bagage en inboedel gedurende de reis tot € 1.500,-
 • Eigen bijdrage van € 100,- per gebeurtenis
 • Laptops (eigen risico van € 50,- met een minimum van € 100,-) € 750,-.

Klik hier om jouw polis gemakkelijk samen te stellen en online af te sluiten. Je krijgt dan per e-mail toegang tot jouw My Insurance-pagina, waar al je persoonlijke verzekeringsdocumenten op staan. Zo raak je nooit meer je poliskaart kwijt! De polis is meteen in het Engels gezet, zodat je deze meteen kunt tonen en gebruiken op je bestemming. Natuurlijk kun je op deze pagina ook eerst vrijblijvend de premie laten uitrekenen; dan weet je precies waar je aan toe bent.

Ook belangrijk: annuleringsverzekering

Naast een medische verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Ook al denk je er liever niet aan, het kan zijn dat je je voorgenomen reis niet kunt maken of plotseling moet onderbreken wegens bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of familieomstandigheden. Met een annuleringsverzekering krijg je in zo’n geval je gemaakte kosten (deels) vergoed. Covered Abroad biedt geen annuleringsverzekering aan, maar deze is heel gemakkelijk af te sluiten:

 • Via Stagehuis kun je een annuleringsverzekering afsluiten voor je stagepakket. Stel, je hebt een stagepakket geboekt voor China of Canada, maar je krijgt onverwacht geen visum toegewezen terwijl je het wel op tijd hebt aangevraagd. Dan krijg je via de verzekering het bedrag dat je voor het stagepakket hebt betaald, vergoed.
 • Bij het boeken van je vliegticket kun je eenvoudig een annuleringsverzekering afsluiten voor je ticket. Bij sommige maatschappijen kun je zelfs kosteloos annuleren (afhankelijk van het soort ticket).

Blijft mijn Nederlandse zorgverzekering geldig tijdens mijn buitenlandse stage?

Dit ligt aan een aantal factoren:

1.  Krijg je loon voor je stage? Indien je loon krijgt voor je stage, is je Nederlandse zorgverzekering niet geldig. Als je geen loon krijgt of slechts een kleine vergoeding en jonger bent dan 30 jaar, blijft je Nederlandse zorgverzekering wel  geldig tijdens je stage in het buitenland. Wel is het sterk aan te raden bij je zorgverzekeraar te controleren wat de voorwaarden zijn en hoeveel er gedekt wordt. Vaak is het namelijk nodig een aanvullende medische verzekering af te sluiten (zie boven: 1. Medische verzekering).

2.  Ga je naast je stage ook werken in het buitenland? Indien 3 maanden of langer betaald werk wordt verricht in een ander land dan Nederland bij een buitenlandse werkgever, dan vervalt de Nederlandse verzekeringsplicht. Als je in het buitenland loon ontvangt, heb je dus geen recht meer op een Nederlandse verzekering. In zo’n geval moet je een aanvullende medische verzekering afsluiten (zie boven: 1. Medische verzekering).

Let op! De zorgverzekeraar is de uitvoerende instantie. Zorg dat je de correspondentie met je zorgverzekeraar via e-mail bevestigd krijgt wanneer je een verzekering afsluit, zodat je hier later indien nodig op terug kunt vallen.

Bewijs van verzekering

Vrijwel alle buitenlandse bedrijven willen voor aanvang van een stageperiode een bewijs van verzekering ontvangen. Zorg dus dat je voor je aankomst in het buitenland een geldige, dekkende verzekering bezit en de polis hebt doorgegeven aan je stagebedrijf! Met de Covered Abroad-verzekering ben je gegarandeerd goed verzekerd. Zo kun je veilig en zonder zorgen aan je stage in het buitenland beginnen.

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube

Contactgegevens

Neem contact op

Inschrijven

Schrijf je in en onze teams gaan direct aan de slag met het vinden van een stage!

Vacature zoeken

 • Marjolein Drenth Nieuw-Zeeland

  Ervaringen

  Marjolein Drenth Nieuw-Zeeland

“"Ik vul mijn backpack met awesome ervaringen en skills die ik hier op doe!"”

Like ons op Facebook

Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken