Stappenplan

(Afstudeer)stage, visa, huisvesting, verzekeringen... Wellicht duizelt het je van alle informatie! Begrijpelijk, want bij een periode in het buitenland komt inderdaad heel wat kijken. Toch houdt Stagehuis het zo eenvoudig mogelijk. Door middel van ons stappenplan komen we, samen met jou, altijd tot een goed eindresultaat: een passend pakket met stageplek, huisvesting, vliegticket en/of taalcursus in AmerikaAustralië, Nieuw-Zeeland, Canada, China, Malta, Ierland of Engeland.

Stap 1: Inschrijving

Na je besluit om de uitdaging aan te gaan, schrijf je jezelf in via ons inschrijfformulier. Bij je aanmelding stuur je ook jouw Engelstalige CV én sollicitatiebrief mee. Let erop dat de motivatiebrief zo geschreven wordt dat deze naar meerdere bedrijven gestuurd kan worden. Vermeld wie je bent, wat je studeert en wat de belangrijkste vakken tijdens je studie zijn, wat je tijdens je stage wilt bereiken en natuurlijk je motivatie voor het stagelopen in het buitenland. Stel deze documenten zorgvuldig op want ze zijn cruciaal tijdens onze zoektocht naar een passende plek: werkgevers in het buitenland besluiten op grond van deze papieren of ze jou aannemen of niet.

De opleidingseisen kun je ook uploaden in het inschrijfformulier. Let op: dit zijn richtlijnen voor het vinden van een stage en moeten bij aanmelding of één week erna opgegeven worden, in het Engels. Zo kunnen we een stage zoeken die past bij je opleiding. Geef ook aan met welke deadline je te maken hebt. Mag jij bijvoorbeeld in februari op stage maar ligt de deadline voor het organiseren van de stage in december, vermeld dit dan op het inschrijfformulier. Wij houden met zowel je opleidingseisen als de deadline rekening.

Stap 2: Aanbetaling

Na inschrijving ontvang je een e-mail met een aanbetalingsfactuur, dit betekent dat onze collega's op locatie goede mogelijkheden voor je zien die passen bij je opleiding, binnen de gestelde deadline. Het bedrag, €225,- waarvan €25,- administratiekosten, kun je zien als een borgsom; jij bewijst dat je serieus op zoek bent naar een stageplek via ons en wij zien dit als begin van de stagezoektocht.

Mochten wij onverhoopt tóch geen stageplek kunnen vinden die voldoet aan je opgegeven opleidingseisen binnen de gestelde deadline, dan wordt de borg (minus de €25,- administratiekosten) volledig teruggestort, mits wij minimaal een maand de tijd hebben gehad om een stage te vinden. Wanneer een student zelf besluit uit de procedure te stappen na borg betaling zonder geldige reden, houden wij de borg in. Houd dus rekening met de voorwaarden van deze aanbetaling.

Stap 3: Stage mogelijkheden

Je inschrijving wordt naar ons team in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, China, Malta, Ierland of Engeland gestuurd. Zij maken een quickscan van de stagemogelijkheden binnen jouw studierichting. Je ontvangt binnen enkele dagen van onze collega's op locatie een welkomst e-mail, houd dus je e-mail inbox en ongewenste postvak in de gaten. Heb je geen voorkeur voor een bestemming dan zullen wij kijken waar de meeste mogelijkheden binnen jouw studierichting zich voor doen. Kun jij niet kiezen tussen Australië en Nieuw-Zeeland of een andere combinatie van landen dan geef je beide voorkeuren op. Je hoeft dan niet twee keer te betalen, maar we kijken dan ook naar waar zich de beste mogelijkheden voor doen.

Stap 4: Ontvangst reader

Na ontvangst van de aanbetaling krijg je van ons bevestiging van ontvangst met verdere informatie over de stage zoektocht én een digitale reader opgesteld voor jouw stagebestemming. In deze digitale gids vind je alle belangrijke informatie over het aanvragen van je reis documenten, verzekeringen, vliegtickets maar natuurlijk ook informatie over voordelig reizen, wonen en werken in jouw stagebestemming. 

Wij proberen deze readers ieder jaar te updaten maar bij twijfel over informatie kun je altijd bij ons terecht. Heb je leuke tips die je graag wilt delen met andere studenten of mis je relevante informatie, stuur ons dan een e-mail met jouw bevindingen.

Stap 5: Stageovereenkomst

Na de aanbetaling gaan onze overzeese medewerkers direct voor je aan de slag. Ze selecteren mogelijke werkgevers en benaderen deze met jouw profiel. Deze zoektocht verschilt uiteraard per kandidaat qua tijdsduur. Toch ontvang je meestal binnen zes weken al een stage aanbod, afhankelijk van de bestemming.

Het kan gebeuren dat een aangeboden stage- of afstudeerplaats niet past bij jouw persoonlijke wensen. Dit is geen probleem. Stagehuis biedt je namelijk maximaal drie passende vacatures aan. Let er wel op dat je persoonlijke wensen altijd aan het begin van de stageprocedure opgeeft. Besluit je om geen van de aangeboden plekken te accepteren, dan stopt onze samenwerking en vindt er geen uitkering van de aanbetaling plaats.

Het is waarschijnlijker dat je wél voor een aangeboden vacature gaat, deze stage past namelijk bij de opgegeven opleidingseisen en persoonlijke wensen! Wij regelen een interview met het stagebedrijf en vervolgens maak jij afspraken over de startdatum en eventuele duur en inhoud van je (afstudeer)stage. Aan de hand van deze afspraken, stellen we een stageovereenkomst op. Dit document is een belangrijke factor voor het doorgaan van je periode in het buitenland.

Wanneer jouw opleiding zelf een contract getekend wil hebben, is dit ook mogelijk. Houd er rekening mee dat Nederlandse contracten anders opgesteld worden dan die in het buitenland. Vaak worden contracten van opleidingen niet getekend door stagebedrijven aangezien er artikelen instaan over verzekeringen en vergoedingen die in het buitenland niet gelden, deze vergoedingen zijn wettelijk geregeld. Stuur de contracten op naar ons en wij zullen deze voor je nakijken. Vul alle relevante informatie over de opdracht, je persoonsgegevens etc alvast in. 

Na het tekenen van het contract hebben beide partijen zich gebonden. Stel dus vooraf je stageperiode vast en niet na het opstellen van het contract.

Stap 6: Definitief akkoord

Voor de goedkeuring vanuit je opleiding ben je zelf verantwoordelijk. Je overhandigt de beslissingsbevoegde een versie van de stageovereenkomst en licht deze, voor zover nodig, toe. Zodra hij/zij akkoord geeft, kun jij het contract ondertekenen. Let op! Zowel dit document als een eventueel gekozen huisvestingpakket, is pas rechtsgeldig als Stagehuis het volledige geldbedrag ontvangen heeft.

Zorg ervoor dat na het organiseren van de stage je binnen een week goedkeuring krijgt voor de stage, houd er rekening mee dat een bedrijf de planning, interne processen en indeling moet aanpassen op jouw komst. Het is niet professioneel noch netjes om het bedrijf 3 weken te laten wachten tot de goedkeuring gegeven wordt. Wil je dat Stagehuis je assisteert in het verkrijgen van de goedkeuring, trek dan tijdig aan de bel.

Stap 7: Voorbereidingen

Zo, je (afstudeer)stageplek is geregeld, maar dat betekent nog niet dat alles voor jouw vertrek en verblijf naar het buitenland geregeld is. Geen paniek, onze reader helpt je stapsgewijs bij alle nodige voorbereidingen. En kom je er zelf toch even niet uit? Het deskundige team van Stagehuis helpt je graag verder bij al je vragen! Stuur een e-mail naar jouw contactpersoon binnen Stagehuis en hij of zij zal jou helpen bij jouw vragen. 

Zodra je stage geregeld is kun je doorgaan met je visum, dit geldt voor bestemmingen Australië en Nieuw-Zeeland. Vraag eerst je visum aan voordat je naar de volgende stappen gaat. Voor EU landen is dit natuurlijk niet nodig wanneer je een Nederlands of Belgisch paspoort hebt en voor China is het eerst van belang dat jij jouw vliegticket regelt en daarna je visum. Voor bestemmingen Canada en Amerika dient er eerst een visum aangevraagd te worden en rond te zijn voordat de zoektocht naar een stage gestart kan worden.

Stap 8: Vliegticket

Onmisbaar als je naar het buitenland wilt gaan: een vliegticket. Natuurlijk is je reis een grote investering, maar bedenk wel dat je naar de andere kant van de wereld gaat! Teveel betalen zou echter dom zijn. Profiteer daarom van de kosteloze ticketbemiddeling van Stagehuis: de meest flexibele tickets tegen de voordeligste prijs!

De meeste tickets van Stagehuis flexibele voorwaarden zoals het gratis veranderen van je vliegdata en het inboeken van binnenlandse vluchten tegen een lage prijs. (let erop deze binnenlandse vluchten moeten tegelijkertijd met het ticket ingeboekt worden, de data kun je later nog aanpassen). Stagehuis vliegt met de beste airliners zoals Cathay Pacific, Malaysia Airlines en Qantas.

Daarbij word je na aanvraag persoonlijk benaderd met reisschema´s en prijs offertes. Wij raden het daarom aan al onze studenten aan om het ticket formulier vrijblijvend in te vullen.

Stap 9: Verzekering

Een goede verzekering is van belang bij je buitenlandse stage avontuur. Bedenk eens hoeveel ellende het je kan besparen! Helaas bieden de meeste verzekeringen onvoldoende dekking voor stagiaires of afstudeerders in het buitenland, een reisverzekering is namelijk nog geen stage verzekering! Wil je ervoor zorgen dat je voldoet aan de visum eisen van je stagebestemming en dat je goed verzekerd bent voor je stagewerkzaamheden, sluit dan je verzekering af bij Covered Abroad.

Deze verzekeringsmaatschappij is gespecialiseerd in het verschaffen van verzekeringen voor stagiaires of studenten die naar het buitenland gaan. Let erop dat je goed verzekerd bent wanneer je naar het buitenland gaat! Op onze verzekeringspagina kun je hier meer over terug vinden.

Stap 10: Vertrek uit Nederland

Je vertrek komt al in zicht! Geef echter vóór jij je vrienden uitzwaait, de dag en tijd van arriveren door. We raden je aan om dit direct te doen zodra je vluchtgegevens bekend zijn.

Neem nog een keer de reader door met handige tips, heb jij bijvoorbeeld al jouw pasjes ingescand en op je e-mail staan? Lees de reader nog een keer aandachtig door.

Stap 11: Je bent er!

Na een flinke, maar comfortabele reis, kom je aan in het land van bestemming. Helaas sta je nog wel even op het vliegveld: de paspoort- of douanecontroles kosten soms veel tijd. Als het goed is heb jij je reader goed doorgenomen voor het advies over transport van het vliegveld naar je accommodatie.

We blijven graag op de hoogte van je verblijf en stage verloop in het buitenland. Stuit je tijdens je stage op zaken, aarzel dan niet om het team op locatie in te schakelen, daar zijn ze immers voor! Houd ons ook up to date over je bevindingen en alles dat je meemaakt. We zullen regelmatig contact met je opnemen om ervaringen te delen met studenten die de stap naar het buitenland nog moeten zetten.

We wensen je een super verblijf en avontuur toe!

Landen

 • Australië

  Australië behoort tot een van de mooiste landen ter wereld. Denk eens aan een uitdagende buitenlandse stage in Sydney, Melbourne of Brisbane. Lees meer

 • Nieuw-Zeeland

  Nieuw-Zeeland, het land van de diverse natuurgebieden zoals de gletjers aan de Westkust en de prachtige stranden in het Noorden. Lees meer

 • Malta

  Malta, het eiland kent maar liefst meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Een kleinschalig eiland dat diverse uitdagende stages te bieden heeft. Lees meer

 • Engeland

  Engeland is jarenlang het centrum van de wereld geweest en dat merk je dan ook zeker tijdens je stage in Engeland! Lees meer

 • Ierland

  Ierland staat bekend om de gezelligheid en gastvrijheid met daarbij het wonderschone landschap met oude kastelen en forten... Lees meer

 • Canada

  Canada, het land dat bekend staat om de prachtige natuur, ski gebieden en natuurlijk uitdagende internationale stages! Lees meer

 • China

  China, het land van de onbegrensde mogelijkheden! Stages in China worden geregeld bij Engelstalige en internationale bedrijven in de steden Beijing en Shanghai. Lees meer

 • Amerika

  Stage USA, vliegticketbemiddeling, huisvestingsadvies, handige reisinformatie en meer! Lees meer

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube

Contactgegevens

Neem contact op

Inschrijven

Schrijf je in en onze teams gaan direct aan de slag met het vinden van een stage!

Vacature zoeken

 • Shannen Valster Malta

  Ervaringen

  Shannen Valster Malta

“"Het leuke is dat je zoveel mensen en culturen leert kennen. Je bent nooit alleen."”

Like ons op Facebook

Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken