Stage visum voor Amerika

Voor je stage in Amerika heb je een J-1 visum nodig. Dit visum heb je ook nodig als je gaat afstuderen of een traineeship wilt volgen in de Verengide Staten. Het aanvragen van een J-1 visum voor Amerika is een ingewikkeld proces dat tijd kost en erg nauw komt. Het is dan ook belangrijk dat dit secuur en professioneel geregeld wordt. Stagehuis is gespecialiseerd in het aanvragen en verwerken van het DS-2019 formulier die je nodig hebt voor je J-1 visumaanvraag. 

Wanneer je het J-1 visum verkregen hebt, mag je als student (of als net afgestudeerde) maximaal 12 maanden in Amerika verblijven. Ben je meer dan een jaar geleden afgestudeerd? Dan word je als ‘trainee’ gezien en mag je maximaal 18 maanden werkervaring in Amerika opdoen. Na je stage mag je nog 30 dagen in Amerika verblijven om bijvoorbeeld rond te reizen. 

Kosten DS-2019 formulier Amerika

Lengte Programma Kosten DS-2019 formulier
0-6 maanden € 1.275,-
6-12 maanden € 1.475,-
12-18 maanden € 1.925,-


Optioneel:

  • Spoedprocedure: € 450,-
  • Site visit: € 190,- (nodig in sommige gevallen bij kleinere bedrijven die nog niet bekend zijn voor het J-1 visum)

Buiten de kosten van het DS-2019 formulier zul je ook nog de SEVIS fees en consulaat kosten moeten betalen om je J-1 visum aan te vragen. De SEVIS kosten zijn de Amerikaanse belasting kosten en deze bedragen voor 2019 $220,-. De kosten voor het maken van een afspraak met het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam bedragen $160,-. Ook ben je verplicht een passende Amerikaanse Zorg & Ongevallenverzekering af te sluiten. Wij raden je aan om onze speciale verzekering online af te sluiten!

Visumaanvraag Amerika

Het aanvragen van een J-1 visum is maatwerk. Wij zijn gespecialiseerd in het aanvragen en verwerken van het DS-2019 formulier die je nodig hebt voor de aanvraag van het J-1 visum. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf voor het uitgeven van DS-2019 formulieren in samenwerking met diverse partners in Amerika. 

Op basis van een intakegesprek zullen wij jouw aanvraag in behandeling nemen. Normaliter duurt het ongeveer 3 maanden voordat je aanvraag verwerkt is en je het formulier toegestuurd krijgt. Met dit formulier kun je bij het consulaat in Amsterdam je visum aanvragen. Na goedkeuring ontvang je het visum binnen enkele dagen. 

TIP! Ook wanneer je zelf je stage in Amerika hebt geregeld, kun je de visumprocedure via ons laten verlopen. Wij weten precies welke documentatie je moet invullen en helpen je door het gehele visumproces!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

  • FaceBook
  • Twitter
  • Google+
  • Skype
  • YouTube
  • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

  • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda