Stage visum voor Amerika

Als je wilt gaan stage lopen in Amerika, heb je natuurlijk een visum nodig. Het aanvragen van een visum voor Amerika is een uniek proces dat tijd kost en erg precies is. Het is dan ook belangrijk dat dit secuur en professioneel geregeld wordt. 

Als je gaat stage lopen in Amerika heb je een ‘J1-visum’ nodig. Met dit visum mag je als student (of als net afgestudeerde) maximaal 12 maanden in Amerika verblijven. Ben je meer dan een jaar geleden afgestudeerd? Dan wordt je als ‘trainee’ gezien en mag je maximaal 18 maanden werkervaring in Amerika opdoen. Na je stage mag je nog 30 dagen in Amerika verblijven om bijvoorbeeld rond te reizen. 

Kosten visum Amerika

De kosten bedragen voor een verblijf van 0-6 maanden € 1.275,- en bij een verblijf van 6-12 maanden € 1.475,-. Deze prijzen zijn exclusief de SEVIS fee & consulaat kosten. De SEVIS kosten zijn de Amerikaanse belasting kosten en deze bedragen voor 2019 $ 180,-. De kosten voor het maken van een afspraak aan het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam bedragen $ 160,-. Ook ben je verplicht een passende Amerikaanse Zorg & Ongevallenverzekering af te sluiten, wij raden je aan om onze gepaste verzekering online af te sluiten!

Visumaanvraag Amerika

Het aanvragen van een J-1 visum is maatwerk. Wij zijn gespecialiseerd in het aanvragen en verwerken van het DS-2019 formulier welke je nodig hebt voor de aanvraag van het J-1 visum. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf voor het uitgeven van DS-2019 formulieren in samenwerking met diverse partners in Amerika. 

Op basis van een intakegesprek zullen wij jouw aanvraag in behandeling nemen. Normaliter duurt het ongeveer 3 maanden voordat je aanvraag verwerkt is en je het formulier toegestuurd krijgt. Met dit formulier kun je bij het consulaat in Amsterdam je visum aanvragen. Na goedkeuring ontvang je je visum binnen enkele dagen. 

TIP! Ook wanneer je zelf je stage in Amerika hebt geregeld, kun je de visumprocedure via ons laten verlopen. Wij weten precies welke documentatie je moet invullen en helpen je door het gehele visumproces.

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

  • FaceBook
  • Twitter
  • Google+
  • Skype
  • YouTube
  • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

  • 15-10-2019 WilWeg Markt
  • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda