Geschiedenis van Stagehuis

Oprichters Dolf Hendrikx en Jeroen Bastiaansen kwamen er in hun eigen studententijd achter dat het ongelofelijk lastig was om een goede stage in hun studierichting te vinden in het buitenland. Ze zochten in de vakgebieden Werktuigbouwkunde, Operational Management & Logistics en Organisatie & Informatiewetenschappen een passende internationale stage. Uiteindelijk kregen ze het voor elkaar om in Australië stage te lopen, maar hiervoor moesten ze zelf veel voorbereiding verrichten en betaalden ze een flink budget.

Eenmaal aangekomen in Sydney hadden ze de tijd van hun leven en vonden ze dat iedereen op een gemakkelijke en betaalbare manier een stage in het buitenland zou moeten ervaren. En zo werden in 2006 de deuren van Stagehuis geopend. Vanuit hun zolderkamers in Etten-Leur hielpen Dolf en Jeroen hun eerste studenten naar Sydney. In een oud herenhuis aan Edgecliff Road in Bondi, Sydney werden de studenten gehuisvest, vandaar de naam “Stagehuis”. Met een vast team reisden ze de eerste jaren veel op en neer naar Sydney om hun bedrijven netwerk op te bouwen en studenten op locatie te begeleiden.

In deze periode werd er ook gewerkt aan een netwerk in andere Engelstalige landen, waaronder Nieuw-Zeeland, Malta en Engeland. Stagehuis groeide binnen een paar jaar uit tot een waardevolle teamplayer op de internationale stagemarkt. In 2010 vestigde Stagehuis zich met hun kantoor in Breda, vanuit waar het team nog steeds werkt.

Omdat we klein begonnen zijn, weten we als geen ander dat persoonlijke aandacht, begeleiding, een goed opgezet netwerk en ervaring op de stagemarkt dé ingrediënten zijn om van je stage zoektocht een succes te maken. Met een groot deel van onze partners en collega’s op locatie werken we al meer dan 10 jaar samen. We weten inmiddels feilloos welke stagebedrijven sterk zijn in bepaalde studierichtingen of op welke bestemmingen je moet zijn voor jouw specifieke stagewensen. Door de jaren heen is het vaste team van Stagehuis nog steeds actief en uitgebreid met enthousiaste collega’s die iedere dag weer opnieuw hun uiterste best doen om een nieuwe, unieke en onvergetelijke stage te regelen.

Maak kennis met ons hele team en kom nog meer over ons te weten!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

  • FaceBook
  • Twitter
  • Google+
  • Skype
  • YouTube
  • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

  • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.