Zomerstage in het buitenland!


Ben jij een student en zit je eraan te denken om een stage in het buitenland te doen, maar houd je niet zo van kou en regen? Dan is een zomerstage de perfecte oplossing voor jou! Wat dacht je van stagelopen op Malta, dat een heerlijk mediteraan klimaat heeft. 

De zomer begint al vroeg in het jaar op Malta en het is daar dan ook in mei al rond de 23 graden Celsius. In de loop van juni en juli kan het zo’n 30 graden worden! Malta is een zonnige bestemming die veel te bieden heeft op cultureel gebied. Maar er valt nog veel meer te beleven op dit mooie eiland in de Middellandse Zee!

 Sinds Malta in 2004 lid is geworden van de EU, is het voor studenten makkelijk om ernaartoe te gaan, omdat je geen visum nodig hebt. Bovendien heb je recht op de Erasmusbeurs als je gaat stagelopen binnen Europa. Dit is natuurlijk niet het enige dat het land aantrekkelijk maakt voor studenten. Er zijn ontzettend veel studenten te vinden op Malta en dit zorgt voor een gezellige sfeer en leuke feestjes! 

Zomerstage in het buitenland!

Bovendien worden er in (lange) weekenden Festas gevierd in steden en dorpen over het hele eiland. De feesten beginnen in mei en lopen soms wel door tot in september. Het zijn katholieke dorpsfeesten die gegeven worden om de beschermheiligen  van de dorpen te eren.  Voor de dorpen is dit het belangrijkste sociale evenement van het jaar. Tijdens deze meerdaagse evenementen staan geloof, gezelligheid en cultuur centraal en het zijn dan ook spektakels vol met muziek, vuurwerk,en natuurlijk ook eten en drinken. 

Op de vooravond van het grote feest wordt er muziek gespeeld door verschillende dorpsorkesten en het hoogtepunt van de avond is de spetterende vuurwerkshow die gegeven wordt. Op de dag van het feest zelf wordt het beeld van de plaatselijke beschermheilige op de schouders genomen door de bewoners en door de straten gedragen. Tijdens deze traditie is er muziek en dans en wordt er met ontzettend veel confetti gegooid! 

Zo’n traditioneel Maltees Festa  is een kans om optimaal te genieten van je zomerstage in een andere cultuur en ook om contact te hebben met de lokale bevolking. Ieder dorp viert het feest en in totaal worden er ongeveer 80 gegeven, een uitstekende kans om samen met andere studenten flink te feesten! 

Zie jij een internationale stage wel zitten? Malta biedt niet alleen meewerkstages aan, maar ook afstudeerstages voor zowel hbo-,mbo- en wo-studenten. Zou jij toch liever stagelopen op een andere bestemming dan Malta? Geen probleem. Stagehuis biedt nog 7 andere prachtige stagebestemmingen aan. Neem snel een kijkje op de site en kies jouw favoriete stagebestemming!

Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken