Welk stageland past bij mij?

Bij Stagehuis krijgen wij vaak de vraag; “Welk land moet ik kiezen?”. Dat is ook een hele lastige vraag, want er zijn zo veel gave bestemmingen! Vandaag ga wij jou proberen te helpen met de keuze!

Als je onze website hebt bekeken weet je misschien al dat wij op 8 bestemmingen stages realiseren. Elke bestemming is prachtig op zijn eigen manier en gave stages kunnen wij overal voor jou vinden! Je zult toch meerdere weken in een land wonen, dus het is belangrijk dat je zelf een keuze maakt waar je wilt wonen en welk land je wilt ontdekken.

 

Binnen Europa

Het voordeel van in Europa blijven is de Erasmusbeurs. Via jouw school is het mogelijk om maandelijks een vergoeding te krijgen voor een ervaring in een ander Europees land. In Europa bieden wij 3 bestemmingen aan, namelijk Engeland, Ierland en Malta

Als je graag een zonnig, klein eiland zoekt is Malta de perfecte plek voor jou. Duik de 7000 jaar oude geschiedenis in of ga lekker op het strand liggen op jouw vrije dagen. Doordat het eiland zo klein is, leer je snel de weg in jouw nieuwe thuishaven.

Zoek je juist een metropool waar je in een smeltkroes van culturen terecht komt? Dan is Londen wellicht de beste stad voor jou! In deze wereldstad zijn enorm veel bedrijven te vinden in alle studierichtingen. In het bijzonder wordt Londen gezien als een van de aantrekkelijkste financiële centra ter wereld. Heeft jouw studie veel met financiën te maken, dan kan je in Londen bijzonder veel leren. 

Ook buiten Londen zijn er veel leuke en leerzame stages beschikbaar op de Britse eilanden. Zowel in het gastvrije Ierland als in steden zoals Bristol, Liverpool of Brighton kunnen wij stages voor jou zoeken. Elke stad is anders, maar als je de typische, sarcastische, Britse humor waardeert, dan zou Engeland of Ierland een leuke plek zijn. Dat is in deze landen zeker te vinden.

 

Buiten Europa

Ga je liever iets verder weg voor jouw stage? Dan zijn Amerika, Australië Canada, China of Nieuw-Zeeland misschien iets voor jou. China is de enige optie als je graag naar Azië vertrekt. Uiteraard zal jouw stage wel in een Engelstalig bedrijf zijn, maar in de supermarkt spreken ze allemaal Chinees. Een hele gave uitdaging voor de avontuurlijke student. Een uitgebreidere beschrijving van China kan je de vorige blogpost lezen, daar geven wij een korte uitleg over de drie steden die wij aanbieden!

Canada en Amerika zijn de droombestemmingen van menig student. Deze grootse landen ken je natuurlijk van al jouw favoriete blockbusters, de verschillende fastfoodketens en gigantische bedrijven. Deze landen hebben beide een enorme oppervlakte en er zijn veel grote steden te vinden. Hierdoor zijn er ook extreem veel stages te vinden. Het enige waar je op moet letten bij deze landen is het regelen van een visum. Begin vroeg met jouw zoektocht en de voorbereidingen mocht je naar Canada of Amerika willen.

Tot slot, de laatst overgebleven bestemmingen zijn Australië en Nieuw-Zeeland. De plek van het surfen en bekend door de Aboriginals, Māori en veel zon. De werkdruk in deze landen is heel vergelijkbaar met die van Nederland. Australische en Nieuw-Zeelandse mensen zijn vrij ontspannen. Denk je na het lezen van deze beschrijving: 'Dat past bij mij'? Dan zou ik zeggen ga jouw stageavontuur aan in de Down Under!

 

Een kwalitatief goede stage kunnen wij overal voor jou vinden. Wij plaatsen je altijd in een bedrijf welke bij jou past en waar je echt veel leert. Kijk daarom eerst naar welk land jou trekt! Waar start jouw avontuur? Lees reisverslagen van andere studenten of ga op zoek naar reisvlogs en laat je inspireren! 

Welk stageland past bij mij?
Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

  • 24-05-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Plan een persoonlijke afspraak.