Waarom stage lopen in Ierland

Waarom stage lopen in Ierland

Er zijn vele redenen te bedenken waarom stage lopen in Ierland een goede bijdrage levert aan je carrière. Veel studenten zijn sneller geneigd om naar Engeland te gaan en hebben er geen idee van dat Ierland ook een goede keuze is om stage te lopen. Ierland heeft echter veel te bieden en daarom hebben wij besloten om je een aantal redenen te geven om naar “the islands of Eire”  te gaan voor jouw buitenlandstage!

 

Natuur en trekpleisters

Je gaat naar het buitenland om werkervaring op te doen. Daarnaast heb je uiteraard ook de mogelijkheid om het land te verkennen in je vrije tijd. Ierland is relatief klein en heeft een goed en stabiel transport netwerk. Dit betekent dat je ieder weekend wel aan de dagelijkse sleur kunt ontsnappen en naar een ander deel van het land kunt afreizen! Dit is geweldig omdat Ierland letterlijk gevuld is met trekpleisters. Om je een idee te geven, er zijn meer dan honderd kastelen die wachten om door jouw bezocht te worden! Natuur is ook goed vertegenwoordigd. Gezien de grootte van het land zal er altijd een geweldige plaats zijn om in het weekend te bezoeken en het duurt vaak niet langer dan een paar uur om er te komen. De ring van Kerry, het nationaal park Burren, de kliffen van Moher en nog veel meer!

 

De grootste bedrijven ter wereld

Ierland is een land wat ook ontdekt is door grote bedrijven en waar deze cih graag vestigen. Bijna alle grote bedrijven in de medische en IT sector hebben kantoren in Ierland, sommige zelfs hun hoofdkantoor. Voorbeelden van deze bedrijven zijn: Google, Apple, Facebook en twitter. Dit komt door het feit dat belastingen in Ierland voor bedrijven zeer laag zijn, maar dat is zeker niet de enige reden die deze bedrijven aantrekt. Zij weten ook dat Ierland een kwalitatief goede werkvloer heeft waar ze op kunnen vertrouwen. Als stagiair(e) heb je de kans om veel te leren van zeer ervaren werknemers.

 

Een fascinerende cultuur

De ierse cultuur reikt ver over de landsgrenzen. Welk ander land kan opscheppen over het feit dat hun nationale feestdag overal ter wereld wordt gevierd? Maar Ierland is niet alleen maar Saint Patrick’s Day, het heeft veel meer te bieden. Het land heeft zijn eigen taal en de traditionele muziek wordt wereldwijd gewaardeerd. Ook staat het land bekend om zijn geweldige schrijvers (James Joyce, Bram Stoker, Thomas Insela) welke wij je sterk aanraden om te lezen als je je Engels wilt verbeteren. Over Guinness hoeven we het niet meer te hebben, maar we kunnen je verzekeren dat de Ierse pub het hart van het sociale leven vormt en dat is waarschijnlijk the place to be om nieuwe mensen te ontmoeten of om quality time door te brengen met je vrienden!

 

Een geweldige keuken

Als het tegenovergestelde van Engeland, wat niet vaak geprezen wordt om zijn gerechten, kunnen wij je garanderen dat je verrast wordt door de Ierse keuken. Dankkzij het klimaat kan het land groente en vlees van uitstekende kwaliteit produceren. Je kunt de traditionele keuken uitproberen in de pubs, Ierland heeft namelijk veel gerechten die gebaseerd zijn op brood. Wij raden je aan om Sodabrood eens te proberen. Daarnaast zijn er gerechten gebaseerd op zeevruchten (vis), vlees en aardappels. Probeer ook eens de verschillende stoofschotels! Als laatste moeten we de verschijning noemen van restaurants die een moderne twist geven aan de Ierse keuken. Dit is zeker een groot succes, want het land telt nu negen restaurants met een Michelin ster!

 

We kunnen nog wel een tijdje doorgaan met deze lijst, maar waarschijnlijk heb je nu al begrepen dat Ierland wordt overschaduwd door Engeland als het gaat om het lopen van een stage in het buitenland. Dat is echt jammer, aangezien dit land een goede keuze is voor een eerste ervaring en we kunnen je garanderen dat als je gesetteld bent, je niet meer terug wilt!

 

Voor meer info, kun je hier klikken:
http://www.stagehuis.nl/stage/ierland

http://www.stagehuis.nl/stage/bestemmingsinformatie-ierland

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken