Stages voor MBO-studenten

Een internationale ervaring in het buitenland is iets waar wij met Stagehuis volledig achter staan. Vandaar dat wij een buitenlandstage voor elk studieniveau kunnen en willen realiseren! In deze blog behandelen we de meest voorkomende vragen van studenten voor een mbo stage in het buitenland.

 

Waar kan ik stage lopen?

Er zijn verschillende bestemmingen waar wij studenten die een MBO-opleiding volgen kunnen helpen, namelijk in Australië, Malta, Ierland, Canada en China! Dat zijn super wisselende bestemmingen, maar allemaal hebben zij hun charmes. Om te helpen met het maken van de keuze is er een blogbericht gemaakt om uitleg te geven over de bestemmingen. Let wel op, want het is voor MBO-studenten niet mogelijk om een stage in Amerika of Nieuw-Zeeland te krijgen.

Bieden jullie ook geaccrediteerde bedrijven aan?

Voor MBO-studenten zorgen wij er altijd voor dat zij in een geaccrediteerd bedrijf terecht komen. Wij werken als intermediair voor de SBB waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat een bedrijf geaccrediteerd wordt en op Stagemarkt.nl terecht komt. Vermeld bij jouw inschrijving ook wat de Crebo-code van jouw opleiding is!

Ik ben nog geen 18 jaar oud, mag ik dan in het buitenland stage lopen?

Als minderjarige student mag jij wel stage lopen in Europa, maar niet daarbuiten. Dit heeft te maken met de visa die je moet aanvragen om op andere continenten te mogen werken. Voor jou kunnen wij dus wel een stage in Ierland of op Malta vinden! Hier zul jij in een gastgezin verblijven. Dit houdt in dat jij na je stage thuiskomt bij je gastgezin en dan niet meer zelf je eten hoeft te koken: ook best fijn toch! :)

Hoeveel kost een stage in het buitenland?

Dit is enorm wisselend. Er zijn veel factoren die meespelen waardoor een stage duurder kan worden.

Zo zijn de leefkosten in elk land anders. Het maakt nogal een verschil als jij elke dag buiten de deur eet of jouw boodschappen op de markt doet.

Als je een stage buiten Europa zoekt, zul je een visum moeten aanvragen. Dit visum kost natuurlijk geld.

Ook de kosten van een vliegticket kunnen ver uiteenlopen. Een vliegticket naar Ierland is goedkoper dan een kaartje naar Canada toe bijvoorbeeld. Ook ligt het er enorm aan of jij jouw kaartje ver van tevoren boekt of op het laatste moment snel koopt. Kijk dus even op Google naar hoe hoog of laag de kosten van jouw vliegticket zullen zijn.

Daarnaast zul je ook met verblijfskosten rekening moeten houden. Deze verschillen per situatie. Zo is soms een gedeelde kamer in een gastgezin goedkoper dan een privé kamer in een studentenhuis. Dit ligt aan bestemming, wat voor accommodatie je kiest en locatie. Daar heb jij veel invloed op. Benieuwd naar welke accommodatiemogelijkheden er zijn? In ons blog over huisvesting in het buitenland hebben we alle opties voor je op een rijtje gezet!

Lees voor meer informatie ons blog over de kosten van een stage in het buitenland.

Hebben jullie ook een bedrijf voor mijn studie?

Ons bedrijvennetwerk is enorm breed. Op onze bestemmingen zijn wij in contact met super veel verschillende bedrijven. Grote kans dat wij ook voor jouw studie en persoonlijke wensen een super gave stage kunnen vinden! Bekijk de studierichtingen voor een buitenlandse stage om alvast een beeld te kijrgen. Je kunt hiervoor ook een kijkje nemen bij onze stagevacatures. Wil je het toch specifieker weten? Open dan de chatfunctie rechtsonder in de hoek en stel jouw vraag!

Hoe pak ik dit aan?

Wat je het beste kan doen is jezelf gratis inschrijven! Hier kan je meteen jouw CV, motivatiebrief en stage-eisen uploaden. Bekijk de blogs over het opstellen van een goed CV en het schrijven van een goede motivatiebrief voor een goede aanpak hiervoor.
Zet ook de Crebo-code van jouw opleiding in de opmerkingen! Wij nemen dan contact met jou op. We zullen het hele proces uitleggen en specifiek op jouw situatie antwoord geven op jouw vragen. 

 

Staat jouw vraag er niet bij? Dan mag je ons altijd via de chat vragen stellen of even contact opzoeken door middel van een belletje, appje of mailtje!

Stages voor MBO-studenten
Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

  • 24-05-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Plan een persoonlijke afspraak.