Stage China

Wat je moet weten als je stage in China wilt lopen!

Stage China

Wil jij de Oosterse sferen proeven en tegelijkertijd aan je professionele ontwikkeling werken? Dan is stage in China de perfecte keuze. China kent een ijzersterke economie die voorloopt op vele westerse economieën. In Beijing en Shanghai zijn enorm veel multinationals en lokale merken gevestigd. Het zakencentrum dat zo is ontstaan biedt unieke kansen voor studenten in allerlei studierichtingen. Engineering, ICT, marketing of logistiek, het kan allemaal in China!

De zakenwereld van China heeft een eigen cultuur en de Chinese gebruiken op het werk verschillen met die van de westerse gebruiken. Zo kan het je misschien opvallen dat mensen erg dicht bij je staan wanneer ze met je praten. Als begroeting is het net als in het westen gebruikelijk om handen te schudden, maar in China schudt men elkaar langer de hand dan bijvoorbeeld in Nederland. In ons blog 'De Chinese Etiquette' lees je meer over de Chinese gebruiken en gewoontes.

Om in China je stage te kunnen lopen, zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen. Zorg bijvoorbeeld dat je goed verzekerd bent voor je stage in het buitenland. Heb je een reisverzekering, controleer dan bij jouw verzekeringsmaatschappij of China hier ook onder valt en waarvoor je precies verzekerd bent.

Ook het visum is een belangrijk onderdeel van je reis. Om stage in China te kunnen lopen heb je een visum nodig waarmee je mag werken. Hiervoor is het zaken visum bedoeld. Zorg dat je deze aanvraagt met een paspoort die nog geldig is tot een half jaar nadat je terug komt uit China. Dit is een voorwaarde om het visum toegekend te krijgen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om je vliegticket op tijd aan te schaffen en om geschikte accommodatie te reserveren. In ons blog 'Huisvesting in het buitenland' kun je je alvast inlezen in de verschillende accommodatiemogelijkheden en de optie om met een vriend(in) samen te wonen!

In China wordt natuurlijk een andere taal gesproken: Mandarijn. Laat dit jou er niet van weerhouden om een stage in China te lopen! Er zijn namelijk genoeg bedrijven die als voertaal Engels hanteren. Desondanks is het wel aan te raden tijdens of voor je stage een korte taalcursus te volgen, zodat jij je verstaanbaar kunt maken in het dagelijks leven in restaurants of supermarkten. 

Een stage in China kan goedkoper uitvallen dan in sommige andere bestemmingen. Ben je een student die nu studiefinanciering ontvangt, dan kun je voor jouw periode in het buitenland de uitwonende studiefinanciering ontvangen. Daarnaast kun je jouw OV-kaart (studenten reisproduct) stopzetten en hier een vergoeding voor ontvangen. In China worden ook vaak de kosten van jouw visum vergoed door de overheid en is de kans groter dat je stagevergoeding ontvangt.

Lijkt een stage in China jou leuk, maar weet je niet waar je moet beginnen? Stagehuis biedt voor iedere studierichting stages aan en helpt je met voorbereidingen als verzekeringen, de visum aanvraag en het vinden van accommodatie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken