Reizen na je stage in China

Stage lopen in het buitenland brengt mooie kansen met zich mee. Je leert veel nieuwe mensen kennen, geniet van heerlijk eten en niet te vergeten: het reizen tijdens en na je stage! Een onwijs gave optie om al deze mogelijkheden af te tikken is China!

Reizen na je stage in China

Met de auto reizen is een comfortabele optie. Een tip is om de weg tussen Beijing en Hong Kong niet te gebruiken tijdens de Nationale Feestdagen. Miljoenen mensen gaan dan de weg op, waardoor er een file bestaat die 50(!) banen in beslag neemt. 

Een treinrit met de Shanghai Maglev Train is een betere optie. Voor minder dan 10 euro kan je een ritje maken tussen de stations Longyang Road Station en Pudong International Airport. De trein heeft een topsnelheid van 431 km/u! 
Voor de vergelijking: NS zal in 2022 een nieuwe trein introduceren met een snelheid van 200 km/u.

Een bezoek aan de Hutongs van Beijing moet op je bucket list staan! Hutongs zijn de smalle steegjes die verscholen liggen in de drukke stad. De beste manier is om dit te voet of per fiets te doen. Je ziet hier het lokale leven van de Chinezen. Een stukje China dat je écht niet mag missen.

Een langzame, goedkope en traditionele manier om door Hong Kong te reizen, is de Ding Ding tram. Een dubbeldekkertram die al meer dan 110 jaar bestaat. Elke rit heeft een vaste prijs van HK $2,30. Passagiers, zowel toeristen als locals, stappen aan de achterzijde op en betalen en stappen uit aan de voorkant van de tram.

 

Wil jij meer tips voor na je stage in China? Neem contact op met onze stage specialisten en ze helpen je graag verder! 

Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal