Malta, een Mediteraans paradijs

Malta is onze kleinste bestemming. Niet qua stage aanbiedingen, maar qua oppervlakte. Malta is namelijk een eiland in de middelandse zee, wat vroeger bij Engeland hoorde. De geschiedenis van dit levendige eiland gaat echter nog veel langer terug en de invloeden van deze geschiedenis zijn nog steeds merkbaar. Dit vind je onder andere terug in de plaats Mdina en de wijk Rabat, gelegen in Mdina. De voertaal is Engels, dit stamt nog uit de koloniale tijd. Malta werd pas in 1974 onafhankelijk, daarvoor was het vanaf de 19e eeuw van Engeland. Naast Engels is het Malti ook een officiële taal op Malta. Deze taal behoort tot de Arabische talen, maar wordt als enige van deze talengroep in het Latijn geschreven. Wist je dat Malta in 2014 slechts 412.655 inwoners had? Het is dus klein, maar het is dichtbevolkt, vooral de hoofdstad Valletta.

 

Wat is er te doen op Malta?

Naast je stage heb je natuurlijk vrije tijd. Het klimaat op Malta is een Mediteraans klimaat, dus lekker warm in de zomer en niet al te koud in de winter. Zelfs in november kan de temperatuur nog wel eens de 25 graden halen. De warmste maanden zijn echter juli tot en met september, maar juni kan ook al flink heet zijn. Lekker om te snorkelen, te duiken of gewoon om heerlijk op het strandte relaxen. Is dat niet helemaal jouw ding? Geen zorgen, Malta heeft voor iedereen wat te bieden. Zo kun je heerlijk wandelen door de natuur, het cultureel erfgoed van Malta bewonderen of gewoon wat ontspannen in de vele barretjes en restaurants.

 

Onder water

Wil je Malta eens van onder water bewonderen? Dat kan! Ga eens heerlijk duiken en je ziet een grote diversiteit aan koralen, grotten en vissen. Daarnaast is het water helderblauw en zijn er vele baaien en inhammen. Wist je dat Malta tot één van Europa’s mooiste duikbestemmingen behoort? En dat je op deze duikbestemming ook je duikbrefet kunt halen? Er zijn namelijk vele duikscholen op Malta te vinden.

 

Cultuur en bezienswaardigheden

Malta is een populaire vakantiebestemming en dat komt door de vele bezienswaardigheden die het te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een tocht maken met paard en wagen door het oude vissersstadje Sliema. Verder is Mdina al een bezienswaardigheid op zich, met zijn oude bochtige straatjes. Ook in Valletta zijn er veel bezienswaardigheden te vinden. De stad behoort tot Unesco’s wereld erfgoed, met zijn oude forten en stadsmuren. Verder zijn er veel bezienswaardigheden zoals de St. John’s Cathedral. Let op: Wil je deze kathedraal bezoeken, ga dan niet op stiletto hakken, deze zijn namelijk verboden. Deze regel is ingevoerd om de marmeren vloer van de kathedraal te beschermen. Daarnaast kun je vele musea bezoeken, zoals het Nationaal Museum van Archeologie en het speelgoed museum.

Sliema is ook zeker de moeite waard. De stad staat vol oude gebouwen, maar er bevinden zich nu ook veel vier- en vijfsterrenhotels tussen deze gebouwen. De boulevard van deze stad is een must see. Vanaf deze boulevard kun je mooie foto’s maken van Valletta en heb je uitzicht op andere bezienswaardigheden. Verder kun je vanuit Sliema een tocht maken met een traditionele Maltese vissersboot.

Wil je een wandeling maken in de natuur, ga dan eens naar de Dingli cliffs. Deze liggen op twee kilometer afstand van Mdina. Hier vind je het hoogst gelegen punt van Malta en heb je een prachtig uitzicht over het eiland. De andere eilanden van Malta, Gozo en Comino, zijn ook zeker de moiete waard om te bezoeken. Hier kun je ook veel natuur en rust vinden, maar ook leuke Malteze barretjes en restaurants.

Als je flink wilt feesten is St. Julian’s the place to be. Deze plaats is zeer toeristisch met veel hotels, kroegen en restaurants. In de wijk Paceville vind je de hipste clubs van het eiland.

 

Wil je meer weten over Malta als bestemming om stage te lopen?

Kijk dan eens hier:
http://www.stagehuis.nl/stage/malta
http://www.stagehuis.nl/stage/bestemmingsinformatie-malta

 

Malta, een Mediteraans paradijs
Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken