Jouw stage in Engeland!

Wil je graag voor je stage naar het buitenland, maar twijfel je nog over de bestemming? In deze blog zullen we je meer vertellen over een stage in Engeland, één van onze acht bestemmingen voor een buitenlandse stage. Na het lezen van deze blog is het voor jou wellicht makkelijker geworden om een keuze voor je buitenlandse stage te maken. 

Je kunt natuurlijk ook direct vrijblijvend contact met ons opnemen om jouw stageopties te bespreken.

De voordelen van een stage in Engeland

Wanneer je een echt ‘buitenland’ gevoel wilt hebben, een andere cultuur wilt ervaren en nieuwe, internationale mensen wilt ontmoeten, maar toch relatief dichtbij huis wilt blijven, dan is Engeland de bestemming voor jou!
In Engeland tref je een heel eigen en typische cultuur aan en het feit dat Engeland deel uitmaakt van het eiland Groot-Brittannië, zal daar ongetwijfeld invloed op hebben. Hoe Engeland het beste omschreven kan worden? Het is een mix van ‘oud’ en modern en van tradities en vooruitgang. Van de oude havensteden met hun typische arbeiderswoninkjes tot het financiële centrum in Londen waar multinationals in de skyscrapers gevestigd zitten.
Verder zul je merken dat Britten erg beleefd en professioneel zijn, maar tegelijkertijd ook gezellig en over een goede dosis ‘Britse humor’ beschikken. Dit maakt een stage in dit land tot een leuke, aangename en vooral leerzame ervaring!

Tot slot, er is geen betere plek om je Engels tot een uitmuntend niveau te brengen dan in Engeland zelf (al kan het soms moeilijk zijn een Engels dialect te verstaan)! Wil je voordat je aan je stage begint al je Engels bijgespijkerd hebben? Volg dan een taalcursus Engels. Dit kan in Engeland zelf óf op een andere bestemming. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid aan je stage begint!

Stagemogelijkheden in Engeland

Of het nu gaat om een mbo-stage of een hbo-stage, voor beide niveaus kun je in Engeland terecht! Je kunt zelf aangeven wanneer je start met de stage en hoe lang je stageperiode moet zijn. Let wel op, de duur van je stage moet minimaal 12 weken zijn. Daarnaast moet je minimaal 18 jaar oud zijn of worden tijdens je stage.
Het leuke van Engeland is, is dat er voor bijna alle studierichtingen wel een stage te vinden is! Of het nu gaat om een stage in (International) Business, Mode, Engineering, Toerisme, Gezondheid, Makelaardij, Retail, Media, Sport en noem maar op: jou stage zit er zeker tussen! Voor mbo-studenten wordt er vanzelfsprekend voor gezorgd dat hun stageplek bij een erkend leerbedrijf is!

Naast de vele stageopties in verschillende studierichtingen, kom je in Engeland ook op een leuke locatie terecht. Je zult zelf misschien als eerst aan Londen denken en dat is ook terecht. Londen is een wereldstad waar je je ogen uitkijkt: de typische rode dubbeldekkerbussen, de karakteristieke zwarte taxi’s, het links rijden van de rode dubbeldekkerbussen, karakteristieke taxi’s en andere voertuigen, de bekende highlights als de London Tower, de Tower Bridge, de Big Ben, enzovoort. 
Voor theater, muziek en uitgaansgelegenheden kun je terecht in West End, het theater- en uitgaansdistrict in het centrum van Londen. 

Maar Engeland is meer dan alleen Londen en onze stagemogelijkheden reiken ook tot buiten de hoofdstad.
Wacht dacht je van Manchester, Liverpool, Edinburgh en Brighton; stuk voor stuk typisch Engelse steden met hun eigen verhaal en karakter en belangrijker: met leuke bedrijven die op zoek zijn naar studenten als jij! 

Leven in Engeland

Als student ben je in Engeland op de goede plek, want als er íets veel gedronken wordt in Engeland, dan is het wel… thee! Verder zul je in Engeland veel pubs aantreffen waar ook de nodige alcoholische drankjes gedronken worden.
Britten en met name ook Britse studenten zijn erg vriendelijk, rustig en in voor gezelligheid. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je je tijd in Engeland alleen doorbrengt. 
Wat je verder in Engeland tegen zal komen, is het typisch Engelse ontbijt, de rode telefooncellen, een hoop sportclubs en –stadions (met name voetbal) en supporters van die sportclub. Je euro’s kun je achterlaten in Nederland; sinds Hendrik II in 1158 wordt er met de Pond Sterling, ofwel de Britse Pond betaald. 

Studeren en tussenjaar in Engeland

Niet alleen voor een stage, maar ook voor je studie kun je terecht in Engeland! Het onderwijs in Engeland staat hoog aangeschreven, met de universiteit van Oxford en Cambridge als boegbeeld. Kijk voor meer informatie op de website over studeren in Engeland.
Heb je je middelbareschooldiploma behaald en/of zit je er aan te denken om een tussenjaar te nemen? Dan is een High School programma in Engeland wat voor jou! Je gaat dan naar de zogeheten Sixth Form. Dit zijn de twee laatste jaren van een High School.
Wil je je focussen op je Engelse taalvaardigheid en veel leuke dingen zien en beleven in Engeland? Volg dan een taalcursus Engels in Engeland! Je kunt hiervoor in meerdere plaatsen in Engeland terecht.

Jouw stage in Engeland!
Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

  • 24-05-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Plan een persoonlijke afspraak.