Huisvesting in het buitenland

Ga jij jouw stage in het buitenland doen? Dan zul je ook tijdelijk moeten verhuizen voor jouw nieuwe avontuur. Gelukkig kan jij jouw accommodatie via ons regelen!

 

Wat voor accommodatie opties zijn er?

Elke bestemming heeft andere opties en daar werken wij met andere partners. Heb jij je stage al geregeld en verlang jij naar specifieke informatie, dan mag jij je meteen inschrijven voor huisvesting!

Dit zijn een paar voorbeelden van opties die wij kunnen aanbieden:

 

Gastgezinnen

Verlang jij naar een echt thuisgevoel waarbij je in een gezin woont? Waar je 's avonds samen op de bank naar de TV kan kijken en als je thuis komt van stage het eten op tafel staat? Dan is een gastgezin in het buitenland de accommodatie voor jou. Je brengt veel tijd door met jouw gastgezin en kan hierdoor ook de echt typische feestdagen meemaken. Blijf bijvoorbeeld tijdens kerst in Engeland om een echt Engelse kerst mee te maken. In de gastgezinnen kan je zowel in privé als gedeelde kamers verblijven.

 

Studentenhuis

Lijkt het jou gezellig om jouw woonkamer en keuken te delen met andere internationale studenten, dan kunnen wij een kamer in een studentenhuis aanbieden! Hier moet je elke avond jouw eigen eten klaarmaken, maar je  kan natuurlijk ook dingen met jouw huisgenoten afspreken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld samen koken of lekker uit eten. Gezien dat je echt met internationale studenten zit, kan je meer leren over andere culturen en andere talen! In de studentenhuizen zijn wederom privé als gedeelde kamers beschikbaar. Zo heb je nog de keuze tussen iets meer privacy of 24/7 gezelligheid!

 

Appartement

Ben jij een zelfstandige student die er wel van houdt om je eigen dingen te regelen? Dan is een appartement de juiste keuze voor jou! Hier heb je alle rust waar je naar verlangt en mag je genieten van jouw eigen vrijheid. 

 

Samen met een vriend(in)

Gaan jullie met z'n tweeën of zelfs met meer samen op stage? Dan kunnen jullie ook samen de accommodatie bij ons regelen. De opties blijven hetzelfde, maar wij kunnen bijvoorbeeld twee privé kamers in hetzelfde studentenhuis zoeken, maar samen in een gedeelde kamer kan ook! Lees voor alle mogelijkheden ons blog over een duo stage! Geef aan waar jullie voorkeur ligt, dan helpen wij jullie verder. 

 

Tips!

Kijk goed waar jouw stagebedrijf zich bevindt en waar je gaat wonen. Zoek alvast de kortste route met het openbaar vervoer en ga met Google Streetview de wijk ontdekken. Zo heb je al herkenningspunten als je aan jouw avontuur begint.

Ga open jouw avontuur in! Leer nieuwe mensen kennen en durf het gesprek aan te gaan. Alle andere internationale studenten bevinden zich in dezelfde situatie en vinden het vast super leuk om samen dingen te ondernemen!

Het gastgezin neemt jou in huis, maak gebruik van deze mogelijkheid door echt de andere cultuur te leren kennen. Stel vragen en stel je vooral ook open op naar de nieuwe ervaringen!

Heb jij jouw stage geregeld? Schrijf je dan vrijblijvend in voor huisvesting!

Huisvesting in het buitenland
Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

  • 24-05-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Plan een persoonlijke afspraak.