Een goede voorbereiding is het halve werk

 ‘’Wil jij weten hoe jij jouw motivatiebrief opstelt gericht aan een bedrijf in het buitenland?’’

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil jij je stage bij een bedrijf in het buitenland doen? Dan is het erg belangrijk om een aantrekkelijke motivatiebrief op te stellen. Aan de hand van deze motivatiebrief en je CV besluit een bedrijf namelijk om je uit te nodigen voor een interview. Stagehuis helpt je hier graag bij en in dit blog lees je een aantal tips voor het schrijven van een goede motivatiebrief! Hieronder zie je het structuur van een motivatiebrief.

Begin je motivatiebrief goed, als je de naam van de persoon aan wie je schrijft niet weet, is de aanhef altijd: ‘’ Dear Sir/Madam,’’.  In de eerste alinea geef je een korte introductie over jezelf en over je studie. Welke studie je volgt en welke vakken je hebt geleerd. Dat je graag stage wilt lopen in het buitenland en een stage zoekt voor een bepaalde periode.

In de tweede alinea staat je werk- en stage ervaring centraal. Probeer goed toe te lichten wat jij tijdens je eerdere stages  en werk hebt gedaan en wat je taken en verantwoordelijkheden op de werkvloer waren. Je kunt hier meer waarde toevoegen aan je ervaring door dit te relateren aan je studie en je persoonlijke eigenschappen.

Het is erg belangrijk om ook je motivatie voor een stage in het buitenland aan te geven; wat je daar wilt bereiken en welke vaardigheden je wilt verbeteren.  Naar welk land wil je graag gaan en wat is de reden dat je voor dit land hebt gekozen. Het belangrijkste in deze alinea is; wat je tijdens je stage zou willen doen en in wat voor soort bedrijf. Beschrijf dit daarom uitgebreid.

Ten slotte komt de afsluiting. Je geeft aan dat je openstaat voor een interview en waarom ze jou voor de stage moeten kiezen. Je eindigt met ‘’Yours faithfully’’ en sluit af met je voor- en achternaam.

Wanneer jij je motivatiebrief toevoegt aan je inschrijving, kijken wij deze voor je na en ontvang je persoonlijk feedback op jouw brief. Is er iets niet duidelijk? Dan horen we dit graag en gaan wij er samen voor zorgen dat jij de stage van jouw dromen kan bemachtigen!

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken