Hoe werken wij?

Bij het regelen van een stage in het buitenland komt heel wat kijken. Bij Stagehuis houden het zo eenvoudig mogelijk! Door middel van onze werkwijze komen we samen altijd tot een goed eindresultaat: een stage op maat met eventuele extra services zoals accommodatie, vliegtickets en verzekeringen

Stap 1: Droom, oriënteer en make it come true

Waar wil je graag naartoe voor je stage? Oriënteer jezelf op onze website, bezoek onze informatiesessie of kom langs voor een persoonlijk gesprek. Laat je door ons adviseren en inspireren. Jouw stage wordt op basis van jouw wensen op maat samengesteld. It’s your experience!

Stap 2: Het inschrijfformulier

Ga naar ons inschrijfformulier en schrijf je gratis en vrijblijvend in. Naar aanleiding van jouw inschrijving checken wij de mogelijkheden om te kijken of we iets voor jou kunnen betekenen! 

Na je online inschrijving vragen wij een aantal documenten om jouw profiel compleet te maken: Engelse CV, motivatiebrief en stage-eisen. Schrijf je motivatiebrief zo dat deze naar meedere bedrijven gestuurd kan worden. Vermeld wie je bent, wat je studeert, wat je tijdens je stage wilt bereiken en natuurlijk je motivatie om stage te lopen in het buitenland. Stel de documenten zorgvuldig op, want ze zijn cruciaal tijdens onze zoektocht naar een passende stageplek. 

Met stage eisen worden de eisen bedoeld die jouw opleiding stelt aan de stage. Deze eisen kan je navragen bij jouw opleidingscoördinator. Ook vragen wij je een deadline in te vullen, dit is de datum waarop de stage geregeld moet zijn. 

Na ontvangst van jouw inschrijving via onze website nemen wij contact met je op om de inschrijving en gevraagde documenten persoonlijk door te spreken

Stap 3: De zoektocht

Als je inschrijving helemaal rond is vragen wij een aanbetaling van €225. Dit is voor ons een ‘go’ om onze zoektocht naar jouw stage in het buitenland te starten. Onze collega’s op locatie gaan aan de slag met jouw profiel en benaderen potentiële bedrijven. We houden uiteraard zo goed mogelijk rekening met jouw opleidingseisen, wensen en voorkeuren. Samen met onze collega’s op locatie kunnen wij snel schakelen met het internationale bedrijfsleven. In de meeste gevallen ontvang je al binnen zes weken een stage aanbod. 

Stap 4: Het sollicitatieproces

Als er een match is met een bedrijf, plannen we een interview via Skype of per telefoon. Op deze manier kunnen jij en het bedrijf kijken of de stage bij jou past. Wij zullen je tips geven om het interview zo goed mogelijk voor te bereiden. De ervaring leert dat de eerste match vaak de juiste is en alle partijen instemmen met de stage. Na het interview zal het bedrijf intern overleggen of zij jou aan willen nemen. Vanuit ons zal je kort na je interview een bericht ontvangen of jij wel of niet aangenomen bent.

Als de eerste optie geen match blijkt te zijn, dan zoeken wij verder naar een ander bedrijf. We bieden je maximaal drie stage opties aan. Als we je geen stage kunnen bieden binnen de gestelde deadline of er is geen match bij de opgegeven opleidingseisen, dan ontvang je de aanbetaling, exclusief administratiekosten (€25) terug. Dit is een bedrag van €200. 

Stap 5: Stageovereenkomst en definitief akkoord

Tijdens het interview maak jij afspraken over de startdatum, stageduur en inhoud van je (afstudeer)stage. Aan de hand van deze afspraken, stellen we een stageovereenkomst op. Dit document is een belangrijke factor voor het doorgaan van je periode in het buitenland. Wanneer jouw opleiding zelf een contract getekend wil hebben, is dit ook mogelijk. Houd er rekening mee dat Nederlandse contracten anders opgesteld worden dan die in het buitenland. Vaak worden contracten van opleidingen niet getekend door stagebedrijven aangezien er artikelen in staan over verzekeringen en vergoedingen die in het buitenland niet gelden, deze vergoedingen zijn wettelijk geregeld. Stuur de contracten naar ons op en wij zullen deze voor je nakijken. Vul alle relevante informatie over de opdracht, je persoonsgegevens etc. alvast in. 

Het is natuurlijk van belang dat jouw opleiding ook akkoord geeft voor jouw stageplek. Voor de goedkeuring vanuit je opleiding ben je zelf verantwoordelijk. Je overhandigt de beslissingsbevoegde een versie van de stageovereenkomst en licht deze toe. Zodra hij of zij akkoord geeft, kun jij het contract ondertekenen. Let op: zowel dit document als een eventueel gekozen accommodatie, is pas rechtsgeldig als Stagehuis het volledige geldbedrag ontvangen heeft. 

Zorg ervoor dat na het organiseren van de stage je binnen een week goedkeuring krijgt voor de stage. Houd er rekening mee dat het bedrijf de planning, interne processen en indeling moet aanpassen voor jouw komst. Laat daarom het stagebedrijf niet onnodig lang wachten op goedkeuring. Jouw bedrijf zal het waarderen als ze op een professionele manier benaderd worden en binnen een week akkoord krijgen. Wil je dat Stagehuis je assisteert in het verkrijgen van de goedkeuring, trek dan tijdig aan de bel.

Stap 6: Verdere voorbereidingen voor vertrek

Na de bevestiging van jouw stage helpen wij verder bij zaken als accommodatie, visumaanvraag, vliegtickets op maat, startpakketten, taalcursussen, verzekeringen en nog meer. Het advies is gratis en de extra service is optioneel bij te boeken. 

Stuur een e-mail naar jouw contactpersoon binnen Stagehuis en hij of zij zal jou helpen bij de zoektocht naar een woonruimte, het afsluiten van een verzekering, het boeken van een vliegticket, de aanvraag van je visum of het regelen van een startpakket.

Stap 7: Vertrek naar het buitenland

Je vertrek komt in zicht en je gaat je familie en vrienden in Nederland uitzwaaien. Neem voor vertrek nog een keer de reader door met handige tips, heb jij bijvoorbeeld al jouw pasjes gescand en op je e-mail staan? 

We blijven je contactpersoon gedurende je stageperiode en worden graag op de hoogte gehouden van je verblijf en stageverloop in het buitenland. Stuit je tijdens je stage op zaken, aarzel dan niet om het team op locatie in te schakelen, daar zijn ze immers voor! Houd ons ook up to date over je bevindingen en alles dat je meemaakt. We vinden het ontzettend leuk om jouw ervaringsverhalen te horen! We houden dan ook graag contact tijdens en na je stage, zodat we zeker weten dat jouw stage avontuur goed is bevallen. We wensen je een super verblijf en avontuur toe!

Landen

 • Australië

  Staat Australië bovenaan jouw bucketlist? Pak dan nu de € 150,- extra korting op een stage in Australië!. Lees meer

 • Nieuw-Zeeland

  Nieuw-Zeeland, het land van avontuur & natuur, maar ook onbegrensde mogelijkheden voor stages! Pak nu ook nog eens € 150,- extra korting! Lees meer

 • Malta

  Malta, het eiland kent maar liefst meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Een kleinschalig eiland dat diverse uitdagende stages te bieden heeft. Lees meer

 • Engeland

  Engeland is al eeuwen het financiële business centrum van Europa. Ervaar wereldstad Londen of ontdek pareltjes als Brighton tijdens je stage in Engeland! Lees meer

 • Ierland

  Ierland, het land dat bekend staat om zijn ruige kustlijn, de gezellige pubs en de Ierse gastvrijheid. Dublin biedt uitdagende stages bij internationale bedrijven. Lees meer

 • Canada

  De prachtige natuur in Canada is adembenemend mooi. Ontdek metropool Vancouver en ontwikkel jezelf bij een Canadees stagebedrijf. Lees meer

 • China

  China, het land van de onbegrensde mogelijkheden! Stages in China worden geregeld bij Engelstalige en internationale bedrijven in de steden Beijing en Shanghai. Lees meer

 • Amerika

  Stagelopen in Amerika is ontzettend gaaf. Ontdek New York of ga voor een lokaal bedrijf in een binnenlandse staat. Live the American Dream! Lees meer

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda