• Lotte Crone - Engeland -

  Lotte Crone

  Engeland

London is geweldig! Het is een wereldstad met ruim vierenhalf miljoen inwoners. Toch is het overzichtelijk en is het openbaar vervoer super! De eerste dagen in London heb ik veel gelopen en bezocht, hierdoor leerde ik de stad snel kennen. Via Stagehuis had ik gemakkelijk een geschikte stageplek gevonden. Ik heb een half jaar meegewerkt in een real estate bedrijf in Camden Town. Ik ben hier heel erg goed ontvangen. Mijn collega's waren erg open, toegankelijk, behulpzaam en vriendelijk. Het bedrijf heeft veel ervaring met studenten, waardoor het geen enkel probleem was dat ik nog een beetje aan mijn Engels moest werken.

Het is heel anders om bij een bedrijf in een ander land te werken; hele andere wetgeving, andere eisen aan de werkplek en totaal andere gewoontes! Ik heb gewerkt als fire risk expert waardoor ik in aanraking kwam met de wetgeving rondom brandveiligheid en wettelijke vereisten aan een woning. Dit was aan het begin lastig. In Nederland had ik nog nooit eerder van deze functie had gehoord, dus ik kon het werk ook niet vergelijken met iets dat meer vertrouwd was. De Engelse zijn geobsedeerd door brand doordat een verwoestende brand 350 jaar geleden meer dan dertienduizend huizen had verbrand. Om een voorbeeld te noemen, elk brandalarm in Engeland moet wekelijks getest worden. In Nederland zouden we hierom lachen. Waarschijnlijk werkt de helft van de brandmelders in Nederland niet eens.

Ook worden er andere eisen gesteld aan werkplekken. Waar iedere Nederlander een werkplek moet hebben van vier tot vijf vierkante meter, heeft een Engelse werknemer echt mazzel als ze hun stoel gewoon naar achteren kunt schuiven zonder tegen iets of iemand aan te botsen. Het is in London allemaal veel voller en krapper, wat het ook wel weer heel gezellig maakt! 

De mensen in Londen kennen ook hele andere gewoontes. Dit heeft onder andere te maken met de ruim honderd verschillende nationaliteiten. Op mijn werk had ik collega's uit vijftien verschillende landen, dit was echt heel erg bijzonder! Het is interessant om te zien dat mensen andere dingen normaal vinden. Brood eten als lunch was in hun ogen ‘’weird’’, terwijl ik het weer raar vond dat zij iedere middag warm eten bestelden bij de Chinees of Thai. Ook de vrienden waarmee in in de avonden en in het weekend optrok waren van verschillende nationaliteiten. Dit heeft mij een hele brede indruk gegeven van London, met een groep Brazilianen kwam ik in hele andere delen van London dan met collega's uit Zweden en Frankrijk. 

Het was een wereld ervaring die ik voor geen goud had willen missen!

Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Kortingsactie stage in China

Agenda

 • 01-10-2018 Info-avond | Stage in het buitenland