• Janaika - Stage London - Engeland -

  Janaika - Stage London

  Engeland

Ik ben Janaika, 21 jaar oud, en studeer International Business in ’s-Hertogenbosch. Vanuit mijn opleiding is het verplicht om op buitenlandse stage te gaan, maar gedeeltelijk om deze reden heb ik dus ook deze opleiding gekozen. Het is altijd al een grote droom voor me geweest om in mijn eentje naar het buitenland te gaan, en dus gewoon in het diepe te worden gegooid.

Mijn keuze voor Londen was vrij snel gemaakt. Ik ben al eerder naar de stad geweest en vond het zo onwijs mooi daar. Er is zoveel historie en cultuur, en de stad is enorm! Er zijn veel verschillende dingen te zien en je waant je in verschillende settingen en omgevingen. Ga naar Greenwich Park voor een prachtige wandeling met veel groen en mooie uitzichten, of neem een kijkje in Shoreditch: de ‘’hipppie wijk’’ van Londen.

Zelf ben ik bij Stagehuis terecht gekomen omdat het zelf vinden van een stage een heel moeilijk – en saai – proces was. Nadat ik contact had opgenomen met Stagehuis ondernamen zij meteen actie en snel hierna hadden ze al een stage voor me gevonden!

Het stagebedrijf was een Italiaans bedrijf dichtbij Tower Bridge in Londen. Bij aankomst waren de mensen direct erg vriendelijk en sociaal, en ik voelde me meteen thuis. Gratis pizza’s of wijnproeverijen onder werktijden waren luxes waar ik zeker geen nee tegen zei! Tussendoor kreeg ik af en toe een mailtje van Stagehuis hoe het met me ging en of ze nog wat voor me konden betekenen, wat natuurlijk erg fijn was.

Wat mij het meeste bij zal blijven is natuurlijk de prachtige stad. Ik mis Londen nu al enorm en ik weet zeker dat ik hier nog jaren terug zal komen; het liefste zou ik de stad aan iedereen die ik ken willen laten zien! Er is zoveel meer aan Londen dan mensen denken. Ik heb zoveel mooie plekken ontdekt. Het allermooiste wat ik gezien heb in Londen is 100% zeker Notting Hill, het was zo een heerlijke en fantastisch mooie wijk om rond te lopen, met de typische, mooie gekleurde huisjes (een grote droom om hier ooit in te wonen!). Kijk vooral de film van tevoren zodat je de hotspots kunt bekijken! Daarnaast vond ik het ook altijd heerlijk om wandelingen te maken in Greenwich Park, waar je natuurlijk ook even moet kijken naar het prachtige uitzicht op Greenwich University en hierachter de grote gebouwen in Canary Wharf.

Vanwege de pandemie was het niet mogelijk om veel activiteiten te ondernemen, maar ik vond het heerlijk om veel wandelingen te maken en mooie plekken te bezoeken. Ook was het shoppen in Oxford Street en Regent Street natuurlijk geweldig!

 • Janaika - Stage London - Engeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.