• Iris - Malta -

  Iris

  Malta

Hoi hoi, 

Ik ben Iris, 18 jaar en mijn tijd op Malta was echt fantastisch! Vanuit school kreeg ik de kans om een buitenlandse stage als keuzedeel te kiezen. Deze kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen.

Ik heb mijn stage en verblijf beide via Stagehuis geregeld. Dit was erg fijn en snel geregeld! Ik heb uiteindelijk 4 maanden op dit prachtige eiland verbleven (ik vraag me soms wel af waar die 4 maanden zijn gebleven, het ging zo snel namelijk!) Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen in de flat, maar ook op stage! In mijn eerste week van mijn verblijf op Malta heb ik ook een hele leuke taalcursus gevolgd. 

Daarna ben ik stage gaan lopen bij een grote organisatie waar ik bij verschillende programma’s mee mocht werken. Het eerste programma is met kinderen die speciale aandacht nodig hebben. Het tweede programma is voor gehandicapten vanaf 22 jaar, met een laag niveau. De laatste 2 maanden vond ik echt het leukst. Ik werkte hier bij het derde programma met cliënten vanaf 19 jaar. Dit sprak mij ook het meeste aan.

Ik mijn stagetijd heb ik veel mensen van verschillende landen ontmoet. Zo heb ik veel mensen uit Engeland en de Filipijnen ontmoet, maar ik heb ook samen gewerkt met iemand uit Griekenland en Turkije. Van alle programma’s waren de cliënten Maltees, zo leer je heel veel over verschillende culturen. In mijn periode heb ik voornamelijk met 2 Nederlanders gewoond, verschillende hele lieve Italianen, Duitsers, Japanners en Koreanen. 

Ook heb ik erg genoten van het land! Het is een heerlijke cultuur. Er hoeft niet gehaast te worden en was het erg relaxed. Ook het verkeer is heel anders; links rijden en erg chaotisch wat ook wel weer wat heeft. Ook ben ik veel wezen bezichtigen en heb ik van mooie plekjes mogen genieten! Het weer is daarbij niet verkeerd :)! Daarnaast heb ik nog van het heerlijke uitgaansleven mogen genieten in Paceville, en ben hier voornamelijk bij Footloose geweest. Hier kom je veel Nederlanders tegen. 

Ik heb geen moment spijt gehad van deze ervaring! Ik heb veel mogen leren over mezelf maar ook over verschillende culturen. 
Als je dit graag wil mee maken dan raad ik je zeker aan om een buitenlandse stage ervaring niet af te slaan! 

 • Iris - Malta
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda