• Rik - Stage Air New Zealand - Nieuw-Zeeland -

  Rik - Stage Air New Zealand

  Nieuw-Zeeland

Voor mijn stage wilde ik graag naar een land buiten Europa, om mezelf te verbreden en om een nieuw land met een andere cultuur te ontdekken. Ik wilde wel graag naar een Engelstalig land en ben uiteindelijk op Nieuw-Zeeland uitgekomen. Via stagehuis ben ik uiteindelijk bij mijn stagebedrijf, een luchtvaartmaatschappij, terecht gekomen. Het kantoor waar ik aan de slag ging is gevestigd in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland.

Nadat ik alles vanuit Nederland geregeld had, ben ik eind oktober vertrokken naar Nieuw-Zeeland voor een drie maanden durende stage. Ik werd direct erg vriendelijk en open ontvangen door mijn team bij Air New Zealand. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mij onderdeel voelde van het team. Tijdens mijn tijd bij Air New Zealand hebben we ook verschillende team bonding activiteiten gehad, zoals mountainbiken en stand up paddleboarden (SUP). Dit gaf een leuke afwisseling met het “echte” werk op kantoor.

Ik heb tijdens mijn stage enorm veel geleerd, zowel studie gerelateerd als op persoonlijk vlak.

Naast mijn stage wilde ik natuurlijk zo veel mogelijk van het land te zien krijgen, en dat is goed gelukt. Zo goed als elke week heb ik een weekendtrip gemaakt naar plekken op het Noordereiland. Mijn kerstvakantie van 2 weken – in Nieuw-Zeeland gaan veel bedrijven 2 weken dicht met kerst – heb ik gebruikt om het Zuidereiland te verkennen met een bus tour. Twee weken zijn eigenlijk net iets te kort om al het moois op het Zuidereiland te bekijken, maar ik heb vol gebruik gemaakt van de tijd die ik had om zo veel mogelijk te zien.

Behalve de paar grotere steden die Nieuw-Zeeland heeft is er vooral veel natuur, er zijn oneindig veel stranden en het is dan ook niet lastig om een nagenoeg verlaten strand te vinden. Ik vond het vooral prachtig hoe veel verschillende landschappen je op een dag kon zien, van regenwoud tot gletsjers, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal.

De manier van leven in Nieuw-Zeeland enigszins vergelijkbaar met Nederland, het is ook gewoon een westers land, maar er zijn ook veel verschillen. In Nieuw-Zeeland is alles wat meer relaxed en de mensen zijn er in het algemeen behulpzamer en vriendelijker. Dit merk je eigenlijk overal, zowel op kantoor als in de supermarkt. Ook is Nieuw-Zeeland erg schoon.

Ondanks dat ik alleen naar Nieuw-Zeeland ben gegaan heb ik me eigenlijk nooit alleen gevoeld. Veel backpackers weten de schoonheid van Nieuw-Zeeland te vinden en de hostels zitten dus ook vol met leeftijdsgenoten die net als jij aan een supermooie reis bezig zijn.

Al met al kan ik het dus zeker aanbevelen om een stage te zoeken in Nieuw-Zeeland!

Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.