• Raoul - Stage in Wellington - Nieuw-Zeeland -

  Raoul - Stage in Wellington

  Nieuw-Zeeland

Voor mijn opleiding Toegepaste Biologie had ik besloten om naar Nieuw-Zeeland te gaan, want ik vind de endemische flora & fauna van het land schitterend. Ook wilde ik naar een Engelstalig land gaan. Met de hulp van Stagehuis heb ik een stageplek kunnen bemachtigen in Wellington. Gedurende 10 weken heb ik daar stage gelopen! Met open armen werd ik ontvangen bij mijn stage en iedereen was erg vriendelijk en behulpzaam.

Mijn stage was een organisatie die een natuurgebied beheert dat volledig omheind is, zodat invasieve exoten het gebied niet kunnen betreden. Daarnaast herintroduceren zij zeldzame inheemse soorten in het gebied. Ik heb een aangename stageperiode gehad waarbij ik veel geleerd heb en mijzelf verder heb ontwikkeld.

In Nieuw-Zeeland wordt de cultuur van de Maori gerespecteerd. Op veel plekken zie je dan ook dat de Maori namen gebruikt worden en de cultuur gewaarborgd wordt. Wellington is multicultureel en de mensen hier zijn ook relaxed en vriendelijk. Desondanks dat ik in de winterperiode naar Nieuw-Zeeland ging was het nog steeds erg mooi. De meeste bomen zijn jaar rond groen en het is niet al te koud. Zoals de naam windy Wellington het al zegt kan de wind in Wellington soms behoorlijk sterk zijn.

Ik had een appartement met 3 huisgenoten. Een Franse jongen, een Amerikaans en een Engels meisje. Met deze huisgenoten kon ik het goed vinden en had het geluk dat ze zoals ik veel van Nieuw-Zeeland wilde zien. Samen met deze huisgenoten had ik Nieuw-Zeeland tijdens de weekenden ontdekt. Wij hadden besloten om de lange afstanden af te leggen met de auto i.p.v. het vliegtuig om zo veel meer van het Noordereiland land te kunnen zien. Het landschap in Nieuw-Zeeland is erg afwisselend. Van groene heuvels met bossen naar weilanden met schapen, van mooie gebergten naar blauwe zeeën met steenformaties tot aan witte stranden. Nieuw-Zeeland is ideaal als je van avontuur houdt in de natuur: skydiven, bungyjumpen, raften, skiën, kajakken en hikes die een uur kunnen duren tot aan meerdere dagen om een paar te noemen.Wij waren gek genoeg om een lang weekend te nemen naar het Zuidereiland. Met het vliegtuig kwamen we aan in Christchurch. Wij hebben in één keer 14 uur gereden van Christchurch naar Milford Sound via Arthur’s Pass, om zo zoveel mogelijk te kunnen bewonderen. De rugbywedstrijd van de AllBlacks tegen Frankrijk heeft mijn Kiwi ervaring compleet gemaakt.

Ik heb erg genoten van mijn tijd in Nieuw-Zeeland en vond het jammer dat de tijd zo snel voorbij was gegaan. Met deze leuke maar zeker leerzame ervaring ben ik als persoon zeker gegroeid, waarbij ik ook nog nieuwe vriendschappen gemaakt heb.

Voor mensen die er aan denken om stage te lopen in Nieuw-Zeeland; DOEN! Maak gebruik van je weekenden en vrije dagen om zoveel mogelijk van het land te zien. Het is zeker de moeite waard!

 • Raoul - Stage in Wellington - Nieuw-Zeeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken