• Pascal - Universiteit in Wellington - Nieuw-Zeeland -

  Pascal - Universiteit in Wellington

  Nieuw-Zeeland

Wat een avontuur! Mijn tijd in Nieuw Zeeland valt met geen woorden te beschrijven, maar echt; ik had totaal geen idee wat mij te wachten stond wanneer ik in Nieuw-Zeeland zou aankomen en had er ook totaal niet overnagedacht tot het moment dat ik op het vliegveld afscheid nam van mijn ouders. Daar stond ik dan, voor het eerst helemaal alleen op reis, naar de andere kant van de wereld nota bene. Dankzij Stagehuis was mijn stage en verblijf geregeld in Wellington, en wat een geluk; ik kreeg de leukste huisgenoten! Mijn stage was voor mij persoonlijk iets minder omdat ik bij een universiteit stage liep en ik vele uren doorbracht in de bibliotheek, don’t get me wrong, het was mega interessant! Maar ik houd van gezelligheid en die was er in de bieb niet zoveel als er op een kantoor zou zijn geweest. Een voordeel: ik werkte hard door! Dankzij stagehuis heb ik echter al snel een vriendenkring opgebouwd met mede stagaires uit Wellington en heb ik verder niks te klagen gehad.

Letterlijk iedereen in Nieuw-Zeeland is aardig, staat open voor contact en is altijd klaar om te helpen. Je arriveert alleen, maar voelt je meteen welkom. Wat een relaxte sfeer! ‘No worries’ -cultuur zo wordt het omschreven en zo is het precies. Na een lange dag stage even uitrusten op het stand! Een drankje doen, het kan allemaal. Wellington is een heerlijk stad, niet te groot, gewoon gezellig! Barretjes, restaurants noem maar op: Tip probeer steeds een andere, zo zie je veel meer, ook al zijn ze allemaal super sfeervol.

De natuur in Nieuw-Zeeland is ook daadwerkelijk niet te beschrijven mooi. Neem je goede wandelschoenen mee, want hiken is een van de grootste bezigheden hier! Rondom Wellington alleen al zijn er meer dan 12 verschillende tracks die je kunt lopen, met ieder zijn eigen prachtige uitzichten. Opnieuw een echte aanrader. Vanuit Stagehuis en het team op locatie in Nieuw-Zeeland werden trips en activeiten georganiseerd, waardoor je de stagaires in de stad en in andere plaatsen leert kennen.

Een weekend trip naar Lake Taupo moet het hoogtepunt geweest zijn. Het was een mix van natuur snuiven en activeiten en hier heb ik mensen ontmoet die ik voor de rest van mijn leven wil blijven zien! Je geniet van het moment en de mensen waar je mee bent. Je maakt vriendschappen die kort lijken, maar die impact hebben voor een lange tijd. Ik persoonlijk ben eigenlijk best verlegen in een grote groep, dus ik vond het allemaal wel spannend. Echter, het heeft goed uitgepakt want juist omdat je alleen komt ben je aangewezen op het contacten leggen. Weer een ervaring rijker.

Buiten de ervaringen hier besef je ook wat je thuis hebt! Wauw ja het leven thuis, je ziet en ervaart hier zoveel gave dingen dat je daar niet veel aan zult denken. Maar soms schiet het weer even tebinnen. Berichten van vrienden en familie die zeggen dat ze je missen, Wat doet dat goed! Jij mist ze ook, maar stiekem niet zoveel want je hebt zoveel leuks om naar uit te kijken hier!

Tussen stage door in het weekend maak je tijd vrij om de omgeving en het land te zien. Met de vrienden die je maakt, die net als jou meer willen zien van Nieuw Zeeland. Weekend tripjes naar Avontuurlijk plekken zoals Abel-Tasman en leuke stadjes zoals Nelson, dichtbij of ver weg het kan allemaal. Ik heb ook nog het geluk gehad dat 2 van mijn beste vrienden van thuis me kwamen opzoeken om nog samen een rondreis te maken door Nieuw Zeeland na mijn stage zodat ik nog meer kon beleven en zien, maar bovenal prijs ik me gelukig met de nieuwe vriendschappen en nieuwe ervaringen die ik hier heb kunnen opdoen.

Tegen toekomstige studenten die denken aan een stage in Nieuw Zeeland (mooiste land ter wereld hoor) kan ik alleen maar zeggen: GO FOR IT!

 • Pascal - Universiteit in Wellington - Nieuw-Zeeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.