• Lisanne - Logistiekbedrijf in Auckland - Nieuw-Zeeland -

  Lisanne - Logistiekbedrijf in Auckland

  Nieuw-Zeeland

Voor mijn opleiding Bedrijfskunde & Agri-foodbusiness had ik de verplichting om in het buitenland stage te gaan lopen. Ik had al snel de keuze gemaakt dat ik naar Nieuw Zeeland wilde. Sommigen verklaarde mij voor gek omdat ik helemaal naar de andere kant van de wereld wilde gaan. Ik vond het een uitdaging voor mijzelf omdat je op jezelf bent aangewezen en dus is het goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vind ik dit een prachtig land en het stond op mijn bucketlist. Hoe gaaf is dan dat je je studie kan combineren met reizen?!
Met behulp van Stagehuis ben ik terecht gekomen bij een groot, internationaal logistiek bedrijf in Auckland. Ik ben in april begonnen aan mijn stage die 12 weken duurt, dus tot eind juni. Ik verbleef in een studentenaccommodatie. In ons appartement was er plaats voor 5 studenten, het appartement was echter nooit vol dus we hadden genoeg ruimte. Ik heb verschillende huisgenoten gehad en heb daardoor veel leuke mensen ontmoet. Ik werkte vijf dagen per week bij mijn stagebedrijf. In het weekend had ik dus tijd om er op uit te trekken! Hier heb ik dan ook zeker gebruik van gemaakt. Elk weekend deed ik een dagtrip, alleen of samen met mijn huisgenoten. Wij waren afhankelijk van het openbaar vervoer, dus we hebben veel dagtripjes gemaakt in en om Auckland. Dit verveelt echter nooit! Er is zoveel te zien en te beleven. Ook huurden we af en toe een auto om toch wat verder buiten Auckland te gaan kijken. Na mijn stage ga ik nog 2 weken rondtrekken over het Noorder- en Zuidereiland.

Ik werd vriendelijk ontvangen door mijn stagebedrijf. De eerste week heb ik met een collega meegedraaid in haar dagelijkse routine. Via deze weg heb ik veel geleerd over het bedrijf, de werkzaamheden en heb ik inzicht gekregen in het probleem wat zich voordeed binnen het bedrijf. Mijn opdracht was om dit probleem zo goed mogelijk te verhelpen door een oplossing te vinden. Ik hield mij bezig met de communicatie- en documentatiestroom tussen de export air freight afdeling en het warehouse. Ik was de allereerste stagiaire die ze mochten ontvangen, hierdoor verliepen sommige zaken wat minder soepel. Ze waren immers niet gewend dat er een stagiaire rondloopt die wat meer aandacht vraagt dan de andere werknemers. Desondanks wilde iedereen mij wel helpen om mijn opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. De mensen hier in Nieuw Zeeland zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Ik ben alleen naar Nieuw Zeeland gegaan, maar ik heb mij hier gelukkig nooit echt eenzaam gevoeld. Ik heb hier een super gave tijd gehad en heb ontzettend veel geleerd, zowel op persoonlijk vlak als studie gerelateerd. Je moet er zelf een leuke tijd van maken. Het land heeft ontzettend veel te bieden qua mooie natuur en steden. Ik kan het iedereen aanraden om naar Nieuw Zeeland te gaan!

 • Lisanne - Logistiekbedrijf in Auckland - Nieuw-Zeeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.