• Gwenda - Stage Forensisch Service Centrum - Nieuw-Zeeland -

  Gwenda - Stage Forensisch Service Centrum

  Nieuw-Zeeland

In het begin was ik heel erg bang voor het vliegen. Niet het vliegen zelf (dat vind ik namelijk wel leuk), maar de lange reis naar Nieuw-Zeeland. Mijn verste vlucht was 4.5 uur, dus 24 uur was toch wel heftig. Dit valt uiteindelijk echt reuze mee. De eerste vlucht was om 22.00u Nederlandse tijd naar Dubai. Dit was ongeveer 6 uur. Dit moest ik van mezelf wakker blijven om een jetlag te voorkomen, want het was 10.00u ’s ochtends in Nieuw-Zeeland. Het tijdsverschil was op dat moment namelijk precies 12 uur. Eenmaal moe in Dubai aangekomen, na spelletjes gedaan te hebben en films gekeken op het scherm, moest er gewacht worden bij de gate op het volgende vliegtuig. Dit was een vlucht van ongeveer 13 uur, wat precies de avond en nacht in Nieuw-Zeeland was. Tijd om te slapen! Moe genoeg, dus dat lukte prima. De vlucht ging daardoor echt supersnel voorbij. Toen was het laatste stukje van Sydney naar Christchurch echt totaal niet ver meer (alsnog ongeveer 3 uur), vergeleken bij de totaal 24 uur.Ik kon prima wakker blijven na mijn goed nachtrust in het vorige vliegtuig. Geen jetlag voor mij dus!

Christchurch werd mijn thuis voor 5.5 maand.Na een aantal dagen voelde dit al zo, want je wordt overal met open armen ontvangen en welkom geheten. Na een aantal weken werd tijd om rond te kijken naar andere plekken ‘in de buurt’. Dan kom je er al gauw achter dat veel ver weg is, maar wij als Europeanen zijn het gewend om lange afstanden te rijden. Je rijdt bij ons al gauw de grens over naar een ander land. Hier doen ze alles met het vliegtuig, dus als je verre afstanden rijdt, dan ben je gek hier. Nou, gek ben ik allang, dus dat scheelt. Drie weekenden is er een auto gehuurd om andere plekken te ontdekken. In deze weekenden is het gelukt om de East Coast en West Coast vrijwel helemaal gezien te hebben, maar natuurlijk ook niet te vergeten Mount Cook met Lake Pukaki en Lake Tekapo. Hier krijg je echt zin van om te gaan rondreizen!

Het zijn wel echt flinke routes om te rijden, maar het rijden is hier echt gaaf om te doen. Het rijden aan de andere kant van de weg was nieuw voor mij, net als in een automaat rijden, maar dat is helemaal niet eng. Het is allemaal nieuw, je kent het niet, dus je rijdt gewoon met het verkeer mee. Je zit in de auto aan de andere kant dan je gewend bent, dus dat maakt het makkelijker om ook aan de andere kant van de weg te rijden. Het enige is dat de ruitenwissers en richtingaanwijzer andersom zitten bij je stuur, dus dat gaat soms wel eens fout. In plaats van je richtingaanwijzer, gaat de ruitenwisser aan. Echt hilarisch!

Ohja, ik ging naar Nieuw-Zeeland om stage te lopen. Mijn stagebedrijf is echt top! Iedereen is superlief en geïnteresseerd. Je werd met een warm hart ontvangen en gelijk opgenomen in het team. Dat is mij sowieso opgevallen hier, dat de mensen allemaal superaardig zijn. Je zult weinig mensen tegenkomen die chagrijnig zijn of je niet willen helpen. Eigenlijk is iedereen er altijd voor je. Mijn stagebedrijf was een Forensisch Service Centrum dat samenwerkte met de politie om plaatsen delict te onderzoeken en zaken op te lossen. Het bijzondere in vergelijking met Nederland is dat het team in Christchurch het gehele Zuidereiland voor zich had als regio en Auckland en Wellington samen het Noordereiland. Nieuw-Zeeland staat ook bekend als een van de veiligste landen van de wereld.

Kortom, ga naar Nieuw-Zeeland!

 • Gwenda - Stage Forensisch Service Centrum - Nieuw-Zeeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.