• Amy - Nieuw-Zeeland -

  Amy

  Nieuw-Zeeland

Ik hou van reizen en het leren kennen van culturen. Toen ik voor school mijn stage moest voorbereiden besloot ik mijn stage naar het buitenland te plannen. Ik wilde even iets anders dan Nederland en het liefst zo ver mogelijk van Nederland vandaan en dat werd dus Nieuw Zeeland! 

Het was spannend om alleen naar de andere kant van de wereld te gaan, maar het was gelukkig niet lastig om afscheid te nemen van thuis. Het land vult je genoeg met warmte, mensen hier zijn erg nieuwsgierig en willen graag dat je de beste tijd van je leven hebt. In het complex waar ik verbleef maak je al snel contact met mensen. Hetzelfde geldt voor het reizen. Nieuw-Zeeland is echt een bestemming voor jonge backpackers tussen de 18 en 25 jaar oud. Je leert dan ook veel mensen kennen die in diezelfde leeftijdsgroep vallen.

Nieuw-Zeeland is een vrij modern land, dus veel dingen zijn het zelfde als in Nederland. Dat wil niet zeggen dat alles modern is. Het is en blijft een land van de prachtige natuur, het kan ook zijn dat je af en toe zonder bereik zit, geen supermarkt kan vinden of het volgende tankstation nog 100 km verderop is. Je wordt hier wel veel rustiger en je hebt minder haast. Mensen nemen de tijd voor je en alles gaat op een langzamer tempo dan in Nederland. Het was daarom meer wennen nu ik terug ben in Nederland dan toen ik in Nieuw-Zeeland aankwam.

Mijn stage heb ik gelopen bij Horizons Regional Council; een bedrijf dat zaken regelt voor het behouden en verder ontwikkelen van land, water, lucht en transport. Ik behoorde tot het transport team waar ik een onderzoek deed naar het huidige distributiesysteem. In het systeem stond nog geen strategie of planning, maar ze wilde zich wel verder gaan ontwikkelen. Mijn taak was het systeem te onderzoeken en een eerste stap te zetten in het opstellen van een strategie. Naast dit project heb ik nog vele andere kleine projecten gedaan bij andere takken van het bedrijf. Zo ben ik bijvoorbeeld een keer op pad geweest om een school een voorlichting te geven over een schone rivier. 

Nieuw-Zeeland is een aanrader om naartoe te gaan tijdens je stageperiode. Er is naast je stage ook genoeg vrije tijd in te plannen en meer van Nieuw-Zeeland te zien. Dit land heeft ontzettend veel mooie plekken om te bezichtigen. Ik ben hier nu 5,5 maand geweest en ik heb nog steeds niet alles kunnen zien! 

Een stage in het buitenland is heel spannend,  maar het is de spanning zeker waard. Je leert meer van anderen en ook leer je jezelf beter kennen dan je zou verwachten. Ik zelf zal er met geen enkel spoor van spijt op terug kijken. Wel had ik spijt dat ik niet langer heb kunnen blijven.

Ik wil Study-Globe bedanken voor het organiseren van mijn stage en zal jullie zeker aanraden aan andere studenten. 

Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda