• Koen - Stage in Dublin - Ierland -

  Koen - Stage in Dublin

  Ierland

Mijn naam is Koen Koppen, 21 jaar en studeer op het moment de opleiding Finance & Control aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch. Voor mijn stage heb ik besloten om 5 maanden stage te lopen in het buitenland om zo mijn Engelse taal te verbeteren en meer te leren over de andere culturen. 

De stageperiode begon in augustus 2018. Om een buitenlands stageadres te vinden ben ik al in november 2017 begonnen met het zoeken naar een geschikt stagebedrijf. Hier kwam ik bij het eerste dilemma: “Naar welk land wil ik gaan?”
Na verschillende weken research heb ik besloten om naar Dublin (Ierland) te gaan. Tot deze conclusie ben ik gekomen door het praten met mijn directe omgeving en het opzoeken van de culturen in het land. Achteraf was dit een hele goede keuze. 
Toen ik begin 2018 nog steeds geen stageplek had gevonden, heb ik besloten om een stagebedrijf te gaan zoeken die mij kunnen regelen met mijn stage. Hiervoor kwam ik uit bij Stagehuis. Tjaddien heeft mij begeleid met het zoeken van een geschikte stageplek en heeft uiteindelijk ook geholpen met het zoeken van huisvesting in Dublin. De communicatie ging meestal kort, maar wel duidelijk. We hielden mailcontact en we belden als dit nodig was. 

Eind augustus begon mijn stageperiode in Dublin. Hiervoor heb ik een week de tijd genomen om de stad te leren kennen. Dit had ik achteraf beter niet kunnen doen, omdat ik me in deze week veel alleen voelde doordat ik nog niemand in Dublin kende. 
Na een week kon ik eindelijk met mijn stage beginnen en hier leerde ik al snel mijn collega’s kennen. Ook naast mijn stage heb ik nieuwe mensen leren kennen. Met deze mensen ging ik iedere week een paar pints drinken in een plaatselijke pub om de week te bespreken en te genieten van de tijd in Dublin. 

Als je naar Dublin gaat raad ik je aan om zeker de westkust te verkennen!. De westkust heeft een prachtige kustlijn en mooie toeristische trekpleisters. Ook de weg van Dublin naar de westkust is heel mooi door de uitgestrekte natuur. Tip: doe dit niet alleen maar ga altijd met iemand anders, dit is gezelliger voor de bustour naar de andere kant van het land. 

Dublin is een hele leerzame ervaring geweest die ik zeker niet snel ga vergeten. Toch ben ik na dit avontuur niet meer van plan om voor een periode van 5 maanden naar het buitenland te gaan, omdat ik het thuisgevoel miste binnen de stad. 
This was a great one-time experience!

 • Koen - Stage in Dublin - Ierland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken