• Minoesjka - Communicatie & media stage - Engeland -

  Minoesjka - Communicatie & media stage

  Engeland

De afgelopen vijf maanden heb ik stage gelopen in hartje Londen bij een geïntegreerde communicatie en media bureau. Nu ik weer terug ben in Nederland lijkt alles een beetje onwerkelijk alsof de afgelopen vijf maanden simpel een droom was. Een droom waarvan je alles onthoud en wat in je hoofd blijft rondspoken voor een zeer lange tijd. Ik weet dan ook nog precies hoe het allemaal begon, en dat was niet bij de allereerste stagedag.

Mijn stage in het buitenland begon allemaal met mijn doel om internationaal te gaan werken. Londen leek mij de perfecte startplaats voor dat doel, omdat Londen nu eenmaal veel kansen biedt. Zo begon ik met het zoeken naar een stageplek in Londen, en met hulp wist ik al heel snel de meest ideale plek te vinden. Het bedrijf bood, net als Londen, enorm veel kansen. Ik was al meteen verheugt om te beginnen. Tot ongeveer een week voor ik daadwerkelijk mocht starten. Toen begonnen te zenuwen toch wel op te komen. Honderd scenario’s waarop alles mis zou kunnen gaan hielden mij ’s nachts wakker. Ik was namelijk nog nooit zo lang op mezelf geweest, laat staan in een vreemd land.

Een paar dagen voor ik zou beginnen kwam ik al aan in Londen. Van origine kom ik uit een rustig boerenplaatsje en dan is zo een grote stad toch wel even anders. Het was dan ook zeker even wennen die eerste paar dagen. Toen ik eenmaal echt begon op mijn stage wist ik toch al snel te acclimatiseren. De eerste week op een nieuwe plek is altijd een beetje alsof je als Alice het konijnenhol in valt. Je weet niet waar je uiteindelijk gaat landen en veel veranderen kun je niet echt meer nu je aan het vallen bent. Het is enkel maar te hopen dat je daadwerkelijk in wonderland uitkomt en niet toch stiekem in hel. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik landde in wonderland.

Vanaf het begin was het al duidelijk dat het bedrijf een grote familie was. Elke dag was net een theeparty bij de gekke hoedenmaker, zo gezellig. Ondanks dat er hard gewerkt moest worden, maakte iedereen de tijd vrij om mij in de armen te sluiten en de weg te wijzen in het voor mij zo onbekende wonderland. Hierdoor wist ik alle kansen die het bedrijf bood met beide handen aan te pakken. Al snel vergat ik dan ook dat ik nog dingen voor school moest doen, zo vertrouwd voelden het werken.

Nu ik weer terug ben is het heel erg wennen aan het ritme van school. Echt alsof je weer uit wonderland bent en terug in de werkelijkheid. Aan de ene kant blij dat het erop zit, want het is echt hard werken, maar aan de andere kant het toch missen, want het was zo avontuurlijk. Nu het dan ook lijkt op een droom waarvan ik ontwaakt ben, kan ik met zekerheid zeggen dat het een van mijn mooiste dromen is geweest. Een droom waarvan ik weet dat hij werkelijkheid was en die ik elke keer opnieuw zou willen beleven!

 • Minoesjka - Communicatie & media stage - Engeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.