• Meghan - Sales stage modeketen - Engeland -

  Meghan - Sales stage modeketen

  Engeland

Ik ben Meghan, 19 jaar en ik heb 4 maanden in London stage gelopen. Ik heb stage gelopen bij een internationale modeketen op het hoofdkantoor in London/UK. Hier werkte ik op de Sales afdeling en was ik erg enthousiast en op hetzelfde moment best benieuwd hoe ik terecht zou komen.

Ik kwam een week voordat mijn stage zou starten aan op London City airport, ik pakte een taxi en werd gebracht naar mijn hostel waar ik die week zou verblijven. Het hostel was midden in de stad en in de buurt van mijn studentenhuis (waar ik pas later achter kwam na er honderd keer voorbij gelopen te zijn haha). Ik belande in een onwijs drukke buurt/straat; het leek er wel 24/7 druk te zijn (wat het ook was). De eerst paar nachten was erg wennen voor mij en ik kreeg geen slaap door alle drukte om mij heen. Ik kocht oordopjes en probeerde het opnieuw. 

De dagen die volgden was ik elke dag te vinden in alle verschillende straten van London. Het was er prachtig! Ik bezocht ook veel parken welke anders waren dan ik gewend was met water, dieren en het washeerlijk weer. Ik voelde me vrij en tevreden.

De eerste paar dagen kunnen vaak eenzaam en vervreemd aan voelen, maar op hetzelfde moment relaxed. Ik probeerde mij juist op die dagen uit te dagen door alleen nieuwe dingen te doen; het gaf mij een gevoel van controle over mijzelf en mijn eigen identiteit. Ik merkte erg dat ik open stond voor al het moois wat mij tegenmoet zou komen. Toen eenmaal de dag was aangekomen dat ik mijn stage begon was ik netjes aangekleed en had ik mij goed voorbereid om alles proberen te onthouden wat ze mij die dag zouden vertellen. Dat was helaas totaal niet gelukt; ik was constant de weg kwijt en ik heb geen enkel woord onthouden van wat ze mij verteld hadden, namen waren nog erger haha! Het werk wat ik deed was uitdagend. Ik merkte dat ik iets deed waar mijn interesses lagen en dat ze daar op in speelden; ik voelde mij geïntrigeerd en op hetzelfde moment erg gedreven om goed te presteren. Ik had het naar mijn zin en voelde mij gevalideerd!

Ik was een grote stad gewend alleen London was drukker dan ik mij ooit op had kunnen voorbereiden of voorstellen! Het daagde mij uit om alles op tempo te doen. Op de wat rustigere dagen in de stad was ik ook rustig en ik merkte dat ik mijn rust stevig moest vastpakken wanneer ik de kans kreeg. Meestal ging ik dan heerlijk rustig ergens koffiedrinken met een goed boek aan mijn rechterhand of ik bezocht boekenwinkels en bracht daar mijn middag door. Ik merkte langzaam dat hoe meer ik mij comfortabeler begon te voelen, hoe meer ik met vrienden uitging en danste tot mijn voeten pijn deden! 

Wat mij het meeste is bijgebleven van London en wat ik nooit zou vergeten is hoe mensen zo druk kunnen lijken en alsof hun leven perfect is terwijl iedereen het lastig heeft op werk, met vrienden maken, met zichzelf en zelfs ik. Het leven gaat door en dat is ook waar je naartoe leeft; doorgaan en jezelf aanpassen terwijl je stevig doorloopt. Op het moment dat je dat niet meer realiseert stopt je leven.

Ik voelde mij zelfstandig en een groeiend mens. Reizen geeft mij een gevoel van realisatie van je eigen waarden, je eigen principes en je eigen kracht. Ik leerde mijn eigen succes te vinden en het in actie te zetten, ik leerde mijzelf beter kennen en was er klaar voor om het aan de wereld te laten zien, zelfs als ik bang was!

 • Meghan - Sales stage modeketen - Engeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.