• Kevin - Afstudeeropdracht in Manchester - Engeland -

  Kevin - Afstudeeropdracht in Manchester

  Engeland

Ik ben Kevin, 21 jaar, en ik heb 4 maanden stage mogen lopen in Manchester voor het afstuderen van mijn opleiding. Naast dat ik veel gewerkt heb aan mijn scriptie en aan de afstudeeropdracht, heb ik ook mogen genieten van alles wat Manchester te bieden heeft.
 
Sinds Manchester een industrieel verleden heeft is de stad erg lelijk, of zoals ik graag noem: 50 tinten bruin. Maar er is meer dan genoeg te doen in de stad en omstreken om jezelf bezig te houden. Ik zat met mijn appartement ongeveer 30 minuten lopen van het stadscentrum af, dicht bij Deansgate. Dicht bij Deansgate heb je mijn favoriete plek zitten, Bunny Jacksons. Dit is een restaurant die wings verkopen voor 10p per stuk voor normale wings en 20p per stuk voor BBQ of Buffalo wings, heel goedkoop dus!
Verder heb je als je de stad inloopt een super groot winkelcentrum zitten, genaamd Arndale wat echt een aanrader is. Dichtbij is ook Printworks waar een hele goede pub zit genaamd Bierkeller, waar ze Duits feesten en eten. Hier kan je ook heel gezellig voetbal kijken en meegenieten van het enthousiasme van de Engelsen.
Houd je meer van thee dan van bier, dan heb je ook daarvoor een hele goede plek, namelijk Richmond Tea Rooms: een gezellig Alice in Wonderland gestyled thee restaurant, waar je ook kan high tea-en; zeker een aanrader als familie op bezoek komt!
Verder is het heel makkelijk om dingen te zien door je met de tram door Manchester te verplaatsen. Zo kan je heel gemakkelijk naar Old Trafford of het Etihad Stadium gaan. Wat ik ook kan aanraden, is om minstens 1 wedstrijd te zien als je een beetje van voetbal houdt. Ik heb zelf de wedstrijd Manchester United - West Ham gezien en het was heel gezellig om dat eens mee te maken, het was heel anders dan ik gewend was van de wedstrijden van Ajax.
Nog iets wat ik kan aanraden is om lid te worden van de Meetup(App in de appstore) groep van Dutchies in Manchester. Deze groep organiseert zo nu en dan een meetup tussen Nederlanders om wat te drinken. Dus als je Nederlanders mist en wilt ontmoeten, zou ik hier vooral lid van worden, want de kans is klein dat je daarbuiten Nederlanders tegenkomt in Manchester.
 
Ik heb heel erg genoten van mijn tijd in Manchesteren zou hier nog best wel eens terug willen komen voor vakantie, omdat ik zelfs na 4 maanden nog niet alles heb kunnen zien.

 

 • Kevin - Afstudeeropdracht in Manchester - Engeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.