• Chris - Duostage in hotelbranche - Engeland -

  Chris - Duostage in hotelbranche

  Engeland

Nou… waar zal ik eens beginnen? De mensen die mij goed kennen weten dat het al een droom van me was om in Londen te mogen wonen en werken, sinds ik als klein meisje voor de eerste keer in deze geweldige stad kwam en ik m’n ogen uitkeek.

Begin februari begon mijn onvergetelijk avontuur in Londen. Nouja, eigenlijk begon het avontuur al eerder… Want een passende stageplek en accommodatie zoeken in Londen is niet niks. Na een erg lange zoektocht hebben een vriendin en ik uiteindelijk via Stagehuis onze geweldige stageplek gevonden, namelijk op de HR afdeling bij een bekende hotelketen. Wauw! Wat een organisatie. Een voorwaarde voor mij, om in het buitenland stage te gaan lopen, was dat ik niet helemaal alleen wilde gaan. Daarom was de ‘duo stage’ die Stagehuis aanbood perfect voor ons! We werkten voor drie hotels, allemaal in hartje Londen. Verder waren wij erg lucky dat we met z’n tweeën waren wat betreft de accommodatie, we hebben dit via een makelaar geregeld en konden natuurlijk de kosten delen.

Ik moet toegeven dat de eerste weken voor mij erg wennen waren. Maarja, een half jaar naar Londen is ook niet niks voor iemand die maar in een klein dorpje van 7000 inwoners woont in het mooie Limburg, haha… Gelukkig kwamen er geregeld mensen op bezoek en had ik ook wat tripjes naar huis gepland. Verder ontmoette ik gedurende het half jaar natuurlijk ook steeds meer mensen en ik begon me steeds meer thuis te voelen op mijn stageplek. En natuurlijk kun je je niet lang rot voelen in zo’n top stad! Wat betreft de heimwee heb ik een andere mindset gekregen: ik mag blij zijn dat ik zoveel mensen mág missen.

Wat ik echt top vond aan mijn stage is dat ik ook echt iets heb geleerd op veel verschillende gebieden van HR. Met mijn input en ideeën werd ook werkelijk iets gedaan waardoor ik nog meer motivatie had om mijn best te doen. Ik ben dan ook nooit met tegenzin naar mijn stageplek gegaan. Verder is mijn Engels natuurlijk ook verbeterd, heb ik meer kennis gekregen over het huishouden (zeker niet onbelangrijk als je een half jaar zonder je ouders woont), ben ik nog betere vriendinnen geworden met mijn toenmalige huisgenootje, heb ik veel nieuwe mensen mogen ontmoeten, mijn oma(!) het mooie Londen mogen laten zien, een echte Engelse supporter mogen zijn (en ‘It’s coming home’ 100 keer mogen zingen), heel vaak links en rechts moeten kijken met oversteken (ik ben er nog steeds niet aan gewend), ben ik naar de Royal Ascot geweest, een aantal voetbalwedstrijden mogen bijwonen, Zuid-Engeland langs de kust ontdekt en mijn stage afgerond met een 9! En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Pfff.. Wat is het toch moeilijk om deze 5,5 maand samen te vatten. Overall… Mijn droom heeft mogen uitkomen en ik ben iedereen die er aan heeft bijgedragen dat ik in Londen stage kon gaan lopen ontzettend dankbaar. Het was een tijd om nooit te vergeten en ik kijk er vol trots en mooie herinneringen op terug!

 • Chris - Duostage in hotelbranche - Engeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)85 222 4144
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Agenda

 • 06-10-2022 Persoonlijke afsprakendag - Wil je meer weten over stages? Kom naar onze infosessie.