• Charlotte - Engeland -

  Charlotte

  Engeland

Ik wilde altijd al werkervaring opdoen in een ander land. Dat land is Engeland geworden! De afgelopen 5 maanden heb ik als een web developer stage gelopen in Londen. Een ervaring die ik niet had willen missen en waarvan ik ontzettend blij ben dat ik dat heb gedaan!

Als meisje die van het platteland komt, vond ik het wel heel spannend om in zo’n grote/drukke stad als Londen te wonen. De eerste 2 maanden vielen dan ook wat zwaar voor mij, mede ook doordat ik niet zo heel veel succes had met het vinden van een goede accommodatie. Stagehuis heeft mij hier wel super goed bij geholpen! Toen ik meer op mijn plek zat, kon ik extra genieten van wat Londen mij te bieden had.

Londen is een prachtige stad waar veel te beleven is. Wat ik heel fijn vond aan Londen was dat het niet uitmaakt hoe je erbij liep, wat je doet of wat je zegt. Niemand trekt zich er echt wat van aan. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel Nederlanders. Ik kwam hier alleen heen maar heb een hoop Nederlanders ontmoet waar ik elk weekend wel mee optrok.

De stage was ook erg leuk. Nadat ik alles wat onder de knie kreeg van hoe het te werk ging binnen het bedrijf, kreeg ik ook wat eigen verantwoordelijkheid voor projecten. Overdag was ik vaak druk aan het werk aan mijn projecten maar na het werk gingen wij meestal naar een pub voor een pint. Dit vond ik erg leuk want doordat iedereen overdag zo druk aan het werk was, was er niet veel mogelijkheid om mijn collega’s beter te leren kennen. Dit gebeurde dan ook meer in de pub met een biertje erbij. Lekker op z’n Brits.

De tips die ik jullie zou willen meegeven is: begin op tijd met het zoeken van een accommodatie en heb niet al te hoge eisen. Een kamer huren in Londen is erg duur en sommige kamers hebben alleen een bed en een kast. Pas erg goed op met bepaalde housing agencies. Die mensen zijn vaak alleen maar uit op geld. 

Als jullie het leuk vinden om mijn avonturen die ik heb beleefd eens door te lezen, dan kan dat op mijn blog :) www.charliegoestolondon.nl Hier heb ik nog meer tips op staan over het leven hier in Londen!

 • Charlotte - Engeland
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda