• Wessel - Stage Business Development & Marketing - China -

  Wessel - Stage Business Development & Marketing

  China

De reden van mijn keuze om naar China te gaan was gekomen omdat ik stage moest lopen voor mijn opleiding en altijd al een grote affiniteit heb gehad met Azië. Ik kan met zekerheid zeggen dat het de beste keuze van mijn leven is geweest!

De eerste 2/3 weken voor mij in Shanghai waren toch wel het moeilijkste, maar dat werd ook weer heel snel vergeten en toen heb ik toch wel de beste tijd van mijn leven gehad.
Vergeleken met Nederland was alles anders wat anders kon zijn. De cultuur, de mensen, het eten, de manier van leven en de gebruiken van de mensen. Gelukkig was ik door Stagehuis geplaatst in een goede omgeving waarin ik me echt thuis voelde. Ook had ik een super stage gehad en heb ik daar heel veel geleerd. Tijdens mijn stage in China heb ik veel de tijd gehad om rond te reizen en veel van het land te zien, en dat is ook echt aan te raden om te doen in China! 

De manier van werken in China is heel erg wennen, maar zodra je er aan gewend bent is het een hele fijne omgeving om in te werken! Zelf heb ik een stage gedaan in Business Development en Marketing en daar is in China heel veel mee te doen. Omdat je in een hele andere cultuur zit leer je er heel veel en kun je veel van de gebruiken leren die in China erbij horen! Ook merk je dat er veel expats, start-ups en young professionals zijn, dus als je ergens gemotiveerd van raakt is het wel door met die mensen te praten en te horen wat voor gave en vooral inspirerende verhalen ze hebben. 

Iedereen verklaarde me voor gek om naar de andere kant van de wereld te gaan, maar ik heb er geen seconde spijt  van gehad! Ik raad ook iedereen aan om ‘gewoon’ een sprong in het diepe te wagen en de kans aan te grijpen om naar dit prachtige land te gaan! 

 • Wessel - Stage Business Development & Marketing - China
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken