• Thijmen - Stage in Shanghai - China -

  Thijmen - Stage in Shanghai

  China

Hoi!

Mijn naam is Thijmen, ik studeer International Marketing Management in Groningen. Via stagehuis heb ik een stage geregeld in Shanghai, China. Dit bedrijf verkocht tickets voor concerten, sportevenementen en festivals. Ook hebben we een dochterbedrijf welke zorgt voor reizen in heel Azië. We delen een kantoor en zijn in totaal met ongeveer 50 man.

Ik word hier behandeld als een volwaardige werknemer in plaats van als een stagiair. Dit is natuurlijk super chill. Verder krijgen werknemers hier ook veel kansen om naar verschillende evenementen te gaan. Zo heb ik ondertussen al Bruno Mars, James Blunt, Tove Lo, FC Shanghai SIPG & De F1 van Shanghai gratis kunnen bezoeken! Daarnaast kon ik ook mee op een trip naar Beijing waar we hebben gekampeerd op de Chinese muur! Al met al is het echt een supertoffe stage. Binnen het bedrijf zijn meerdere internationale studenten, dus ik had al gelijk veel aansluiting. Verder is er zelfs nog de optie om naast je stage Chinese lessen te volgen!

Daarnaast worden veel activiteiten geregeld, zo ontmoet je erg gemakkelijk andere, internationale studenten. Samen ondernemen we veel dingen in de avonden en in de weekenden. Ook is de accommodatie geregeld. Ik woon in een topappartement, midden in Shanghai. Ik heb drie huisgenoten, allemaal studenten. Twee keer komt er een schoonmaakster en alles is verzorgd. Verder heb je een contactpersoon hier in Shanghai waarbij je altijd terecht kunt mocht er wat zijn.

Het leven in Shanghai is ook heerlijk. Je kunt hier eten in restaurant voor een paar euro. Ik heb dus ook nog geen pan aangeraakt sinds ik hier zit. Verder is er ontzettend veel te doen. Ik zit hier bij een voetbalteam van een Chinese universiteit. Wekelijks hebben we trainingen en wedstrijden. Daarnaast zijn er elke week leuke evenementen. Ook het uitgaansleven is top voor studenten. “Internationals” krijgen veel gratis hier in Azië. Ze vinden buitenlanders fantastisch en vragen geregeld om een foto.

Kortom, ik heb hier echt de tijd van mijn leven. Ik kan iedereen aanraden om een stage te doen in deze geweldige stad! Zeker met deze organisatie. Ze helpen je met alles, accommodatie, visum, noem maar op. 

 • Thijmen - Stage in Shanghai - China
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken