• Sander - Marketing stage Shanghai - China -

  Sander - Marketing stage Shanghai

  China

Dankzij Stagehuis was ik eind augustus in Shanghai geland, waar ik een stage van 3 maanden zou lopen die de springplank zou zijn voor een fantastische rondreis door de rest van het land.

Ik leerde stagehuis kennen op een informatie markt op de campus van de Erasmus Universiteit, waar ik studeer. Wat Stagehuis voor mij de beste optie maakte voor een buitenlandse stage was dat ze al het zoek werk voor je verrichten. Zo gaven ze mij de opties voor de stageplekken op basis van mijn CV en voorkeuren, waardoor ik uiteindelijk terecht kwam bij mijn marketing stage. Deze stage deed ik bij een klein woningen bedrijf voor buitenlanders in het oosten van Shanghai.

Tijdens mijn stage ben ik bezig geweest met het vergroten van de merkbewustzijn van het bedrijf op social media en ‘hands-on’ sales, wat voornamelijk het geven van huisrondleidingen aan geïnteresseerde potentiele huurders was. Hierdoor heb ik veel belangrijke en praktische vaardigheden opgedaan die ik niet had kunnen leren tijdens mijn studie.

Door dit werk heb ik vele vrienden kunnen maken met sterk variërende achtergronden. Wanneer je als stagiair in Shanghai woont merk je dat de expat community heel hecht is en dat je je al snel welkom voelt. Een aantal keer ben ik met wat andere ‘internationals’ uitgegaan in Shanghai, zoals in het Bund gebied. Dit is het belangrijkste uitgaansgebied van China, bekend om zijn reusachtige boulevard met monumentale panden en zicht op een aantal van ’s werelds grootste wolkenkrabbers aan de overzijde. Een hele mooie bijkomstigheid was dat de entree en drankjes voor Europeanen bij veel clubs in Shanghai gratis was. Dit kwam er in feite op neer dat de taxi rit heen en terug (die al heel goedkoop was) mijn enige kosten waren voor de hele avond.

Ik sloot mijn avontuur in China af met een lange rondreis door het oosten en centrum van het land. Door middel van de ‘bullet-trains’ (hogesnelheidstreinen) legde ik gigantische afstanden af, die mij langs grote steden en kleine bergdorpen brachten. De rondreis heeft me ook veel kennis gegeven over de fascinerende Chinese cultuur; een waarin men erg open en nieuwsgierig is naar buitenlanders en je doorgaans erg respectvol wordt behandeld. Ik heb onwijs veel verschillende mooie dingen beleefd; van mountain biken over de stadsmuren van Xian tot het bewandelen van de beroemde houten plank die vast zit aan de zijkant van de Hua Shan berg.

Kortom - ik kan iedereen een stage in Shanghai, of China in het algemeen, van harte aanbevelen. Ik heb er waardevolle vriendschappen gesloten, bijzondere ervaringen gehad, en veel geleerd over mezelf. Ik zou dan ook graag weer een keer willen terugkeren.

 • Sander - Marketing stage Shanghai - China
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken