• KimTeng - Stage in Beijing - China -

  KimTeng - Stage in Beijing

  China

你好 (hallo), mijn naam is KimTeng Kok, student Finance & Control. Voor mijn stage heb ik ervoor gekozen om in het buitenland mijn kennis te verbreden en uit mijn comfortzone te komen.  Daarnaast wilde ik graag de wereld verkennen en nieuwe plekken ontdekken.

Ik verblijf 5 maanden in de hoofdstad Beijing in China, het land waar de economie als een speer groeit. Na mijn studie wil ik daar dan ook graag mijn toekomst verder opbouwen. Het is natuurlijk een grote stap om stage te lopen in het buitenland. Je gaat voor een paar maanden alleen op pad naar een totaal ander land. In het begin is het zeker lastig, want je bent alleen, je kent het gebied niet, je mist je familie of je partner. Uiteindelijk geeft het een voldaan gevoel wanneer je weer lekker teruggaat naar Nederland.

Het bedrijf waar ik werkte heeft als motto ‘Sharing Culture Sharing Knowledge’! De focus ligt voornamelijk op het organiseren van programma’s voor (internationale) scholen en bedrijven. Bijvoorbeeld: een 3-daagse reis naar Beijing waarvoor het bedrijf alles regelt van A tot Z zoals vliegtickets, hotels, eten & drinken, tickets voor bezienswaardigheden. Daarnaast is er aandacht voor het geven van kookworkshops voor particulieren denk hierbij aan het maken van Jiaozi, een typisch Chinees gerecht.

Tijdens mijn stage help ik vooral met het verbeteren van het Supply Management en de benodigde voorraad voor de programma’s. Veel zaken bleken ongeorganiseerd zodat er veel verbeteringen mogelijk zijn en ik adviseer wat ze wel en niet moeten doen.

Je verbreedt niet alleen je vakkennis, maar je leert ook nieuwe mensen kennen van over heel de wereld. Bovendien maak je kennis met een compleet andere cultuur. Er is zelfs een grote kans dat je de taal kunt leren spreken en begrijpen. Voor mij is het belangrijkste leerproces dat je tijdens de stageperiode jezelf leert kennen. Er komen steeds nieuwe uitdagingen waarbij je vooraf niet weet of je dit echt kunt doen.

 • KimTeng - Stage in Beijing - China
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken