• Karsten - China -

  Karsten

  China

Wat begon als een groot avontuur met onbekende bestemming is uiteindelijk geeindigd in een van de tot nu toe beste ervaringen van mijn leven. 2 Weken voor ik met mijn stage moest beginnen heb ik een bericht uitgestuurd naar Stagehuis met de vraag of er in zo een korte tijd een stage gevonden kon worden in China. Met in mijn achterhoofd dat het wellicht een onmogelijke opdracht kon zijn stortte ik mij volledig in dit avontuur. Nu vragen veel mensen zich af ‘waarom China?’. Ik ben altijd iemand geweest die andere culturen wil ontdekken en ervan geniet om zich in het onbekende te storten en buiten de lijntjes te kleuren wat betreft het pad dat ik voor ogen had. Ik koos er dus voor om de voor mij compleet onbekende Chinese cultuur te gaan ontdekken.

Uiteindelijk binnen een week een stage gevonden en toen kon het echte regelen gaan beginnen. Visum aanvragen, alle praktische zaken regelen en op naar het vliegveld om dan voor 5 maanden naar China te vertrekken. 

Na 10 uur vliegen aangekomen in Shanghai waar het op dat moment ongelofelijk heet was, om en nabij de 42 graden, dat is niet te doen voor een Nederlander! Eenmaal van het vliegveld opgehaald werd ik naar mijn appartement gebracht waar ik mijn huisgenoten heb ontmoet. Een daarvan was gelukkig ook een Nederlander waardoor het meteen een stuk makkelijker word om te communiceren en alles wat erbij komt kijken. Het communiceren in Shanghai gaat lastiger dan ik in eerste instantie had verwacht. Ik vind immers dat je van een stad met 24 miljoen inwoners best mag verwachten dat er Engels gesproken wordt, maar dat valt toch vies tegen als je hier eenmaal je dagelijkse dingen wil gaan doen. Bijna niemand kan Engels en het wordt echt handen en voetenwerk om hier de zaken te regelen. Uiteindelijk is alles goedgekomen en heb ik mijn eerste weken stage en Chinese les inmiddels achter de rug.

De stage is zeer uitdagend en afwisselend omdat ik werk doe voor verschillende bedrijven die actief zijn in verschillende branches. Ook is het uitdagend omdat ik hier werk met een voor mij compleet nieuw social media platform: Wechat. Dit is een soort WhatsApp en Facebook in 1, omdat beide apps door de Chinese overheid worden geblokkeerd. Voor mij is het dus zeer leerzaam om hier meer over te weten te komen, aangezien Wechat plannen heeft om ook uit te breiden in Europa en dit mij een voorsprong kan geven ten opzichte van stagiaires die alleen met de gebruikelijke platformen werken.

Uiteindelijk zijn er alweer 2 maanden verstreken en heb ik zo enorm veel meegemaakt en zoveel nieuwe mensen ontmoet. Dit had ik, voor ik Stagehuis contacteerde dat ik naar China wilde gaan, nooit durven dromen. In de tussentijd ben ik ook verhuisd naar een ander appartement met een geweldig uitzicht, heb ik hier mijn verjaardag gevierd en ben ik op een trip geweest naar de Yellow mountains. Dit was toch wel een zeer groot avontuur met een treinreis van 13 uur waar je in Nederland niet eens aan durft te denken. Verder heb ik een uitstap gemaakt naar Hangzhou een stad naast Shanghai waar je met de hogesnelheidstrein in 45 minuten naartoe reist.

Als absoluut hoogtepunt ben ik het laatste weekend van Oktober met mijn kamergenoot naar Bangkok geweest en dit is zo goed bevallen dat we komende maand gewoon nog een keer gaan. Verder staan er nog tripjes naar Guangzhou, Hong Kong, Tokio en als absolute nummer 1 Pyongyang Noord Korea op de planning.

Mocht iemand een stage zoeken in een uitdagende omgeving dan kan ik iedereen Shanghai aanraden. Het leven is zo ongelofelijk makkelijk hier, en ik zal dit ook zeker gaan missen als ik terug naar Nederland ga (als ik terugga haha). 

 

Ook net als Karsten een onvergetelijk avontuur tegemoet gaan in het bijzondere China? Meld je nu aan op onze website en ontdek de mogelijkheden!

 • Karsten - China
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda