• Cristel - China -

  Cristel

  China

Ik ben aan dit China avontuur begonnen omdat ik op zoek was naar een stageplaats. Mijn doel was een stage vinden en zo internationaal mogelijk in een land dat helemaal onbekend was voor mij. Aangezien Azië een continent is waar ik nog nooit was geweest en me aantrok besloot ik om voor China te gaan.  

Ik werd geïntroduceerd tot stagehuis via kennissen. Stagehuis heeft me geholpen bij de introductie tot een organisatie met wie ze in China samenwerken om daar alles voor mijn stageplaats te regelen. Waar ik zeer blij om was, want ik had dit nooit geregeld gekregen zonder hun hulp.

Toen alles geregeld was en ik klaar was voor vertrek kon het avontuur pas echt beginnen. Vrienden en familie ‘achterlaten’ voor 4 maanden om naar het verre Azië te reizen, was niet zo makkelijk, maar hun steun was er zeker. Eenmaal aangekomen in Beijing stond er iemand van de transfer mij op te wachten om me naar mijn accommodatie te brengen. Eerste indruk: overweldigend! Wat een stad! Het was meteen een confrontatie, alles was totaal anders dan in Europa; de mensen, het verkeer,…. Ik wist onmiddellijk dat het een unieke ervaring ging worden.

Eenmaal aangekomen bij mijn appartement, gesitueerd in het Chaoyangmen district, werd ik al meteen meegenomen voor een rondleiding door de buurt om het te leren kennen. Later op de avond heb ik mijn ‘roommates’ leren kennen, ze namen me onmiddellijk mee naar een housewarming om iedereen te leren kennen van hun vriendenkring. Aangezien ze al langer in Beijing verbleven, hadden ze al meer kennis. Dus tijd om te bekomen en uit te rusten was er amper. Ik moet wel zeggen dat dankzij hun heb ik mij nooit alleen gevoeld in deze grote stad.

Mijn stageplaats was ook top, de collega’s waren super vriendelijk en behulpzaam. Het was een internationaal bedrijf en een mix van zowel Chinese als internationale werknemers. Tijdens mijn verblijf in Beijing heb ik veel bijgeleerd over de Chinese cultuur, hun levensstijl en de vele contradicties die in het westen leven over hun. Het is inderdaad een andere ‘wereld’ en manier van leven, maar het heeft zeker haar charme. 

Ook heb ik een blog bijgehouden vol met al mijn avonturen: http://www.bloggen.be/cristel_latina_in_beijing/ 

Het was een ongelooflijk avontuur en een onvergetelijke ervaring. Als je de kans krijgt of je denkt eraan om naar China te gaan, twijfel niet en ga er gewoon voor! Het is een land vol verassingen en je er valt altijd iets te beleven!

 

 

 • Cristel - China
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda