• Casper - China -

  Casper

  China

De motivatie om naar het buitenland te gaan kwam doordat ik ooit een lange reis door Australië heb gemaakt. Daarnaast is een buitenlandse werkervaring een mooie en leerzame ervaring voor jezelf en voor op je CV.

In het begin was het lastig om in Sjanghai te wonen. Dit kwam voornamelijk door de enorme cultuurshock die je daar ervaart. Zo'n beetje alles wat anders kan, ten opzichte van Nederland, is daar anders. Ik had geluk dat ik dankzij Stagehuis een perfecte accommodatie en stage had gekregen. Vooral de accommodatie hielp me om aan deze cultuurshock te wennen. Ik deelde het appartement namelijk met meerdere Europeaanse stagiaires.

De omslag van de cultuurshock naar enorm genieten kwam al na 3 weken. Vanaf toen wilde ik eigenlijk niet meer terug naar Nederland. Dankzij mijn accommodatie en stage had ik veel nieuwe internationale vrienden gemaakt waar ik ook vaak genoeg mee op stap ging in Sjanghai. Ook planden we samen uitjes naar andere delen van China.

Mijn stage was ook perfect. Het was een erg internationaal gericht bedrijf met veel jonge mensen, erg flexibel en de locatie ten opzichte van mijn accommodatie was ideaal (10 min met de metro). Het kantoor zelf was een van de mooiste werkplekken die ik ooit heb gezien. Heel erg innovatief en modern. Er zaten dan ook meerdere startups gevestigd in het kantoor.

Als ik een tip moet geven aan studenten die een stage gaan doen in China; sta open voor het vreemde. De Chinezen hebben voor ons onbekende culturele gewoontes waar je in het begin erg aan moet wennen, maar waar je in korte tijd gewent aan raakt en gaat waarderen. Verder is Sjanghai een erg verwesterde stad dus als je even weg wil uit de Chinese cultuur zijn er genoeg westerse tentjes en barretjes waar je wat kan eten of drinken. Ook het uitgaan is hetzelfde als wat we gewend zijn in Europa maar dan vele malen groter.

Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda