• Amar - IT stage Shanghai - China -

  Amar - IT stage Shanghai

  China

Na een stage in New York afgerond te hebben, besloot ik om mezelf verder uit te dagen door mijn afstudeerstage ergens totaal anders te doen. Als student software engineer wilde ik wel naar een land waar de IT volop in ontwikkeling is. Daarom heb ik bewust gekozen om naar Shanghai te gaan! Maar om zelf een stage en verblijf vinden in China is al moeilijk genoeg, zonder dat je fysiek aanwezig bent en de taal niet goed spreekt. Daarom heb ik gezocht naar een bemiddelingsbureau die me hiermee heeft kunnen helpen. Stagehuis heeft al het werk uit handen genomen en heeft me ontzettend veel geholpen door niet alleen een stage voor me te vinden, maar ook de accommodatie! 

Shanghai is een ongelofelijke stad met veel expats, startups en young professionals. Een stad waar je je als ambitieus persoon volop kan ontwikkelen. Het appartement wat voor me was geregeld was super mooi en in een top gebied (en met 3 super leuke internationale huisgenoten!). Ook werden er erg veel activiteiten geregeld om andere mensen te leren kennen en meer te leren over de cultuur in China. De lessen die gegeven worden waren ook super goed. De leraren weten waar ze het over hebben, nemen de tijd om alles uit te leggen en als je een beetje je best doet leer je in no-time om alleen door China rond te lopen!

Het eten is over het algemeen erg goedkoop (je kunt het natuurlijk zo duur maken als je wilt ;)), maar er valt prima rond te komen zonder dat je zelf hoeft te koken. Ik heb me geen enkel moment verveeld gedurende 6 maanden dat ik in Shanghai zat!

Als je nog nooit een stage in het buitenland hebt gedaan, dan heb je ongetwijfeld mensen horen zeggen dat je het gewoon ‘moet doen’. Ik heb nog nooit negatieve ervaringen gehoord over een stage in het buitenland en hoor alleen maar enthousiaste verhalen. Dan moet er toch wel ergens een kern van waarheid in zitten toch? Dus daarom zeg ik ook, gewoon doen! Je zult een onvergetelijke tijd hebben die je de rest van je leven zult herinneren en je zult er enorm veel leren!

 • Amar - IT stage Shanghai - China
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken