• Uwe - Social media stage Sydney - Australië -

  Uwe - Social media stage Sydney

  Australië

 “Zou je ooit nog een keer terug willen gaan naar Australië?“ Ja, daar ben ik 100% zeker van, ik ga je hier uitleggen waarom!

Mijn naam is Uwe Weigel en ik ben een 21-jarige student Communication Multimedia Design aan de HAN. Op 27 augustus 2018 ben ik het vliegtuig ingestapt om mijn stage te volgen in Sydney, Australië. De vijf maanden die daarop volgde was ik werkzaam bij een Social Media bedrijf. 

Van de vijf maanden heb ik alle vijf de maanden full-time gewerkt bij mijn stagebedrijf. Een beter stagebedrijf had ik dan ook niet kunnen wensen. De sfeer was zo rustig en vriendelijk dat ik me vanaf de eerste dag al meteen thuis voelde. Binnen het bedrijf waren er verschillende nationaliteiten wat het al een stuk leuker maakte, ik was namelijk niet de enige ‘buitenlander’. Binnen mijn stagebedrijf heb ik veel vrienden gemaakt waar ik zowel binnen als buiten het werk mee omging. Gelukkig spreek ik deze mensen nog steeds dagelijks ondanks dat ik thuis ben. 

Maar natuurlijk had ik ook nog een leven buiten mijn stage. Via via heb ik weer andere mensen ontmoet waarmee ik in de weekenden verschillenden dingen deed. In Sydney is van alles te doen, het is zo’n grote stad. Je kunt ervoor kiezen om te gaan winkelen in de grote winkelstraat, of je gaat lekker iets drinken bij het Opera House of andere kroegjes in en rondom de stad. Maar zoals de meeste mensen wel weten kan het in Australië aardig warm worden, hiermee bedoel ik dan ook bloed heet. Gelukkig was ik er niet meer toen de hittegolf langs kwam, maar ik wel een goede 43º meegemaakt. 

De meeste weekenden heb je mij dan ook kunnen vinden op verschillende stranden zoals Bondi Beach, Manly of Cronulla Beach. Maar er is natuurlijk ook meer te zien buiten Sydney om. Echter is Australië wel een stukje groter dan Nederland, je bent namelijk niet overal zo één twee drie. Zelf heb ik een tripje gemaakt naar Melbourne om vanuit daar de Great Ocean Road te rijden met een auto. Dit was een van mijn leukste reisjes die ik ooit heb gedaan. Ben je nou toevallig in Australië voor een langere tijd raad ik je zeker aan om hier naar toe te gaan.

De mensen in Australië zijn oprecht geïnteresseerd en super aardig. Op het begin is het zeker nog even wennen aan het accent en de verschillende woorden die ze gebruiken. Ze korten graag alles af, dus kijk maar niet raar op als dit ook met jouw naam gebeurd! Maar na een aantal weken begin je alles te begrijpen en gebruik je zelf ook de woorden ‘heaps’, ‘oi’ en ‘sheila’. Op een zeker moment denk je dat je iedereen kan verstaan, tot dat je Kiwi’s (New Zealanders) tegen komt, dan wordt het alweer lastiger…

Het was een geweldige ervaring. Ik heb veel verschillende dingen gezien en vrienden voor het leven gemaakt. Deze ervaring pakt niemand mij meer af. En ik zeg zeker ‘Doen!’ wanneer iemand aan het twijfelen is om naar het buitenland te gaan; het is geweldig!

 • Uwe - Social media stage Sydney - Australië
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken