• Meghan - NSW stage Sydney - Australië -

  Meghan - NSW stage Sydney

  Australië

Ik ben Meghan, 18 jaar en heb 4,5 maanden in Australië, Sydney NSW stage gelopen. 

Veel mensen zullen zich zeker afvragen ''waarom Australië?'' Om eerlijk te zijn was dat eigenlijk het eerste wat in mij opkwam toen ik hoorde dat wij de mogelijk hadden om op stage te gaan in het buitenland. Wat mij extra aansprak aan Australië was dat het letterlijk aan de andere kant van de wereld is en omdat ik familie aan de andere kant van de wereld heb wonen (die ik nog nooit ontmoet had en graag wilde leren kennen)! Dit komt omdat mijn moeder in Nieuw Zeeland is geboren en hierdoor veel familieleden naar Australië zijn verhuisd (en wonen in Perth en Melbourne). Ook hebben mijn ouders elkaar in Sydney hebben ontmoet! Hierdoor kwam Sydney gelijk in mijn hoofd op, ik voelde mij er op een onverklaarbare manier mee verbonden. Als ik er nu aan terugdenk komt het natuurlijk omdat het een volledige nieuwe stad/land is die ik zelf kon gaan ontdekken zonder mijn familie. Ook heeft mijn vader heeft er zelf als 19-jarige verlegen jongen gewoond voor zijn werk. Dit stimuleerde mij nog meer om naar Australië te gaan en een heel ander avontuur aan te gaan dan ik ooit hebben kunnen beleven in Nederland!

Ik had eigenlijk helemaal geen idee waar ik aan begon. Ik nam vaak impuls-besluiten en dat is wat het soms toch echt heel leuk maakte! De eerste week toen ik daar aankwam had ik geen idee wat ik ging doen en ben ik eigenlijk gewoon op mijn gevoel uitgegaan en dat is soms wat het beste is. De eerste dag heb ik uitgepakt en ben ik vooral bijgekomen van de 23 uur durende vlucht. De dag erna heb ik een boodschappenlijstje gemaakt en na de supermarkt ben ik naar de stad gegaan. Ik was onwijs verbaasd over hoe prachtig het in Sydney is en het was ook nog eens heerlijk weer! Het gevoel van vrij zijn en kunnen doen wat je zelf wilt, wanneer je dat wilt voelt geweldig! Ik was blij, positief en tevreden.

De week erna begon het leven pas echt en was mijn eerste stage dag. Ik was stiekem best wel nerveus alleen op hetzelfde moment ook erg opgewonden om aan mijn stage te gaan beginnen :). Voor mij ging deze gekke achtbaan waarin ik zat niet om mijn stage maar meer om mijn eigen ontwikkeling; hoe mezelf ging uitvinden en ontwikkelen naar een vrouw die weet wat ze wilt en doet.

Ik heb veel geleerd van Australië zoals dat de mensen die er wonen vaak erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Ik heb ook gemerkt dat er soms wat problemen kunnen ontstaan tussen aboriginals en dat ze rondzwerven om de stad heen. Het uitgaansleven in Sydney is geweldig! Super leuke clubs, de drankjes zijn goedkoop en er is genoeg te doen! Je kunt naar het casino of leuke bars rondom hotels en restaurants zijn er genoeg! Ook het shoppen is geweldig. Er zijn prachtige warenhuizen met alles wat je maar bedenken kan; vooral veel jurkjes en rokjes keuze wat ik erg leuk vind. Rond de stranden zijn ook een aantal leuke boetiekjes met wat uniekere kleding dan in de stad (ik ben gek op kleding en mode dus ik was hier erg blij mee!). De stranden zijn ongelofelijk mooi! Prachtige blauwe zee met altijd lekker weer (soms erg warm wel!). Wel goed opletten met de zon je verband erg snel. 

Ik heb er best wat gekke avonturen beleeft en ben hier allen maar wijzer van geworden. Hier ben ik onwijs dankbaar voor en ik heb wel het gevoel dat dit niet de laatste keer is dat ik in Australië zal zijn! Ik ben verliefd geworden op het land en de mensen. 


Terug in Nederland:

Toen ik op weg was naar het vliegveld terug naar Amsterdam voelde het heel onwennig. Alsof ik net mijn leven was begonnen en ik er afstand van moest nemen om mijn “normale” leven weer te beginnen. Ik was verdrietig en het voelde raar. 
Nu ik weer thuis ben voel ik dat ik gemotiveerd ben om verandering in mijn leven te maken in Nederland!

 • Meghan - NSW stage Sydney - Australië
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken