• Medie - Business stage in Sydney - Australië -

  Medie - Business stage in Sydney

  Australië

Mijn naam is Medie, ik ben 19 jaar en volg momenteel de studie International Business & Junior Accountmanagement.

Voor mijn studie had ik de keuze om stage te lopen in Nederland of in het buitenland. Na een tijdje nagedacht te hebben besloot ik voor Australië te gaan. Al snel pakte ik mijn koffers en voordat ik het wist zat ik in het vliegtuig onderweg naar de andere kant van de wereld! Hoewel mijn stage en verblijf al geregeld was, had ik voor de rest nog geen idee wat er mij verder te wachten stond. Natuurlijk had ik al wat onderzoek gedaan maar je kan je maar tot op zekere hoogte voorbereiden. Eenmaal aangekomen besloot ik meteen de hotspots te bezoeken. Na al die foto’s te hebben gezien op internet van de bekende Sydney Harbour Bridge en Opera House, moest ik toch echt zelf even een kijkje nemen en heel veel foto’s maken. Little did I know… dit waren de eerste foto’s van vele. 

Tijdens stage heb ik Australië van een business perspectief leren kennen en ook dit was erg interessant en verschillend vergeleken met Nederland.Bijvoorbeeld in de communicatie, collega’s en manier van werken.Iedereen was super behulpzaam en collegiaal en daardoor voelde ik mij al heel snel een deel van het team. Het duurde dus ook niet lang voordat ik erachter kwam hoe gaaf het was om deze kans te hebben kunnen nemen. 
In mijn vrije tijd, voornamelijk weekenden, reisde ik heel wat af. Zo heb ik ondertussen heel New South Wales wel gezien en ook heb ik langzamerhand mijn weg naar beneden gemaakt langs de Oost kust van Sydney naar Melbourne.  

Nu ik terugkijk op mijn ervaring in Sydney, besef ik mij dat ik enorm veel heb geleerd. Het is bizar hoe snel de tijd voorbij is gegaan en hoe ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen zonder er af en toe volledig bewust van te zijn. Je gaat namelijk niet alleen een avontuur en de uitdaging aan met het onbekende maar ook met jezelf. Ik heb veel geleerd over de cultuur en oh, hoe genoot ik hiervan! De mensen, het weer en natuurlijk de verschillende omgevingen. Zo veel stranden, wandelroutes, winkels, cafés, bars, restaurants, noem het maar op! Iedereen zegt hier altijd: “There’s always something to do or going on in Sydney, you will never get bored.”

Helaas zit mijn tijd erop en ik kan niet wachten om terug te keren en de rest van het prachtige Australië te bezichtigen!

 • Medie - Business stage in Sydney - Australië
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken