• Marc - Australië -

  Marc

  Australië

Australië, het land waar iedereen een keer geweest moet zijn! 

Ik heb besloten om mijn stageperiode van twee semesters in het buitenland te lopen. De beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Iedereen die nog twijfelt: stop met twijfelen en ga er gewoon voor. Ik heb voor het buitenland gekozen, omdat ik al een jaar stage in Nederland had gelopen en het deze keer in het buitenland wilde doen. Ik wilde gewoon ervaren hoe dat zou zijn. Ik kan je zeggen: die ervaring is geweldig! Ik koos voor Australië, omdat ik dacht dat het daar altijd warm zou zijn. Daarnaast is het letterlijk aan de andere kant van de wereld. Als je iets doet, doe het dan meteen goed ;).

Voor het komende half jaar zit ik in Sydney. Dat is wel even wat anders dan een Rotterdam of Amsterdam; vele malen groter. Mijn verblijf zit op een ideale locatie: Bondi Junction. Op een klein halfuur lopen van Bondi beach. Ideaal dus. Het is onderling in het huis altijd super gezellig, mede door de vele Nederlanders die er ook voor hun stage zitten en omdat het super leuk is met al de verschillende nationaliteiten. Je leert hier in een vrij korte tijd heel veel mensen kennen die heel open en gezellig zijn.

In de weekenden is het vooral leuk om trips maken met een huurauto of leren surfen tijdens een surfkamp. De Blue Mountains en het Royal National Park zijn geweldig mooi. Binnenkort ga ik nog naar Tasmanië, hopelijk overtreft dat de twee parken.

Tussen de leuke activiteiten door heb ik ook nog tijd voor mijn stage. Stage lopen is hier wel echt iets anders dan in Nederland. Er hangt een relaxte werksfeer in vergelijking tot de werksfeer in Nederland. Bedrijven zijn ook echt blij met de studenten uit Nederland, omdat wij hardere werkers zijn dan de Australische studenten. Ik zit in de graphic design sector, en dat bevalt me goed hier in Sydney. Doordat wij als Nederlanders voorlopen op Australië wat graphic design betref, krijg ik allemaal complimenten voor dingen die voor mij heel gewoon zijn.

Wat mij nog het meest verbaasde was dat het in Sydney ook gewoon koud kan zijn tijdens de winters. Het kan hier gewoon 10 graden worden. Neem dus ook wat warme kleding mee als je in de winterperiode in Sydney zit. Het is niet zo chill om daar met een dun vest te zitten.

Houd ook wat ruimte over voor reizen als dat mogelijk is. Alleen stage lopen in Australië is in mijn ogen een verspilling van je Working Holiday visa. Ik heb tot nu toe weinig tijd besteed aan het reizen, dus heb ik besloten om mijn verblijf te verlengen en nog een half jaar te reizen.

Voor als je nog twijfelt, stop daarmee. Het is ongetwijfeld een van de betere tijden in je leven.

Cheers!

Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda