• Lisa - Australië -

  Lisa

  Australië

Ik ben het afgelopen jaar in Australië geweest voor mijn buitenland stage. Ik volg de studie Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Zij vinden het belangrijk dat ik naast een binnenlandse stage ook een buitenlandse stage loop. Het land en het bedrijf mogen we zelf bepalen, met een aantal voorwaarden natuurlijk.

Vanaf dag 1 dat ik aan de studie begon, was het al mijn droom om naar Australië te gaan, want een van mijn vriendinnen was daar ook geweest en ik wilde dat ook graag zelf zien. Naarmate de jaren verstreken, kwam de tijd dichterbij om naar een bedrijf te zoeken in het buiteland. Mijn keus was nog steeds Australië, maar hoe pak je zoiets aan. Ik ben zelf niet zo sterk in het contact leggen met een bedrijf. Een mailtje sturen is natuurlijk zo gedaan, mits het natuurlijk correct Engels is. Maar toen heb ik dus de hulp ingeschakeld van Stagehuis. Ik zat zelf in een drukke periode, dus op deze manier was er iemand anders die voor mij ging zoeken. Na een aantal documenten, zoals randvoorwaarden, waar het bedrijf aan moet voldoen, wat mijn eisen zijn, en natuurlijk wat geld is Stagehuis voor mij opzoek gegaan naar een bedrijf. Het was voor mij echt een uitkomst.

Omdat Food Innovation nogal een vage opleiding is, was het best moeilijk om iets passend te zoeken. Ik had al 2 bedrijven gehad die interesse hadden, maar naderhand mij niet konden helpen. Uiteindelijk ben ik bij Chef’s Palate terecht gekomen in Sydney. Yes! Dat was 1, nu de rest nog regelen. Zoals een visum, een huis en andere dingen. Ook in deze dingen helpt stagehuis je graag. Ik ben uiteindelijk in een stagehuis terecht gekomen in Bondi, een wijk in Sydney. De foto’s op de website waren anders dan de werkelijkheid. Maar ik heb geen onplezierige tijd beleeft in het huis. Er zaten een heleboel Nederlanders, en alle andere, uit bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland, Zuid-Amerika, waren ook altijd vriendelijk. Iedereen was welkom en er werden regelmatig uitjes georganiseerd, zoals samen naar de pubquiz, of samen naar de bioscoop of surfen. Maar de huisbaas, David is super aardig en helpt je altijd! Maar Australië als land is niet te beschrijven. Ik heb eigenlijk maar 10% gezien, zoals Sydney, Canberra en de Gold Coast. Maar het is echt een super tof land. Je bent ( als je gaat backpacken vooral) nooit alleen en iedereen is ook erg vriendelijk. Het was wel een beetje wennen dat het verkeer aan de andere kant rijd en dat sommige gewoontes anders zijn. Maar dat komt vanzelf goed.

Mijn advies: twijfel niet om te gaan. Je gaat er zeker geen spijt van hebben. Het is een enorm mooie kans en die moet je met beide handen aanpakken.

Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal

Agenda

 • 15-10-2019 WilWeg Markt
 • 12-12-2019 Xperience Abroad Fair | Breda