• Kikiann - University of Canberra - Australië -

  Kikiann - University of Canberra

  Australië

De afgelopen 5 maanden heb ik mijn stage mogen doen aan de andere kant van de wereld, namelijk Australië! Wat een fantastisch avontuur was dit. Ik studeer Forensisch onderzoek en om de kans te krijgen om een kijkje te nemen achter de schermen in een ander land is zeker de moeite waard!

Dit was de eerste keer dat ik alleen op reis ging. Ik was altijd gewend om samen met iemand op reis te gaan, zeker als het ging om vliegvakanties. Toen ik erachter kwam dat de vlucht van Amsterdam naar Canberra maar liefst 28 uur zou duren, schrok ik wel een beetje. Hoe ga ik deze vlucht overleven? En wat nou als ik per ongeluk bij de verkeerde gate sta? Gelukkig is de reis vlekkeloos verlopen en ben ik heelhuids aangekomen in Australië. Op het moment dat ik Nederland verliet was het nog winter, wat betekent dat het in Australië zomer is. En dat heb ik geweten ook. Het moment dat ik uit het vliegtuig stapte was het 33 graden. Voor de meeste mensen klinkt dit natuurlijk als het perfecte weertje, maar je kijkt er heel anders tegenaan als je nog in je trui, lange broek en winterjas rondloopt met een koffer van minstens 30 kg.

Eenmaal aangekomen op mijn accommodatie voelde ik mij al snel thuis. Ik verbleef op de campus in een appartement dat ik deelde met 4 andere lieve meiden. Drie van deze meiden waren locals uit Australië en namen mij mee op sleeptouw door Canberra. Het was ontzettend leuk om zo in contact te komen met mensen en ook op de afdeling waar ik stage liep, leerde ik veel andere studenten kennen. Een ander voordeel van op de campus wonen is dat het heel dicht bij de University of Canberra was, waar ik dagelijks heen moest voor mijn stage. Bovendien krijg je zo een glimp te pakken van hoe de Australische studenten leven.

Canberra staat bekend als de hoofdstad van Australië en daarbij ook de plek van heel Australië met de meeste kangoeroes. Geloof mij, dat ontgaat je niet! Overal waar je kijkt kun je een kangoeroe tegenkomen. Als is het niet één, dan zijn het wel tientallen die je in het wild ziet rondhoppen. Ik geef je wel één tip: niet voeren of proberen te aaien. Ze zien er misschien wel schattig uit, maar zo onschuldig zijn ze niet ;).

Hoewel mijn stage 5 maanden duurde, heb ik aan het einde niet het gevoel gehad alsof ik hier 5 maanden heb gezeten. De tijd vliegt zo snel voorbij! Sneller dan dat je in eerste instantie zou verwachten. Ik heb in de afgelopen periode ontzettend veel geleerd en daarbij is mijn Engels zeker vooruit gegaan.

Als er mensen zijn die overwegen om naar Australië te gaan voor een stage of voor wat voor reden dan ook; doe het! Het is zeker aan te raden en dit hele avontuur is iets waar ik de rest van mijn leven op zal terugblikken met een grote lach op mijn gezicht. Geniet van alles wat het prachtige land te bieden heeft en trek op met de locals! Zo krijg je het beste beeld van hoe de mensen daar leven, plus je komt misschien wel op plekken waar je anders niet zou zijn gekomen!

 • Kikiann - University of Canberra - Australië
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken