• Daan en Pavlo - Duostage Sydney - Australië -

  Daan en Pavlo - Duostage Sydney

  Australië

Wij zijn Daan en Pavlo en wij besloten onze stageperiode van 20 weken in het buitenland te doen. Australie leek ons beide een geweldig land en toen we hoorden over de ‘duo stage’ mogelijkheid bij stagehuis was onze keuze snel gemaakt. We besloten om stage te lopen in Sydney.
De stageperiode is onwijs snel voorbij gegaan. Je bent natuurlijk 5 dagen per week aan het werk, dus je probeert in de weekenden zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Zo hebben we zoveel mogelijk van het land gezien, je raakt er niet uitgekeken!

Verder zorgt stagelopen in Australie er voor dat je aan de winter in Nederland kunt ontsnappen. Wij zijn rond het eind van de Australische winter aangekomen in het land. Het kon toen koud zijn, maar verre van de kou die we in Nederland kennen. We hebben veel meer warme dagen gehad. Hierdoor hebben we vaak op een van de vele mooie stranden rondom Sydney gelegen.
Hiernaast hebben we in deze korte tijd veel mensen ontmoet uit landen over de hele wereld. Dit mede doordat we in een gebouw verbleven met internationale studenten, waar we vooraf bewust voor hadden gekozen. Beide vinden we het veel leuker om mensen van buiten Nederland te ontmoeten. Wanneer je in een huis gaat zitten met alleen Nederlanders zul je merken dat je vooral met diezelfde groep op zal trekken. En met Nederlanders omgaan kun je altijd nog wel;) Overigens zijn wij tijdens het uitgaan vrijwel elke avond 1 of 2 Nederlanders tegengekomen. Het is echter wel eenvoudiger vrienden te maken wanneer je dezelfde taal spreekt; het heeft dus ook zijn voordelen.Toch raden we beide aan om voor een plekje te kiezen met internationale studenten. 

Naast de leuke activiteiten moest er natuurlijk ook gewerkt worden. Onze stage zelf beviel ons goed doordat onze collega’s vriendelijk en behulpzaam waren. Daarnaast zijn ze in Australie erg ‘laid back’ waardoor je je goed op je gemak zult voelen binnen een bedrijf. Een tip: vraag veel aan je collega’s binnen het bedrijf. Zo leer je veel over het werk, maar ook over de Australische cultuur. Het viel ons op dat de meeste Australiers het leuk vinden om veel over zichzelf te vertellen. Zo zie je hoe anders het leven er is in vergelijking met Nederland. Zeer interessant! 

Al met al hebben we een onwijs leuke tijd gehad in Australie. We zouden het zo over doen. Wel raden we je aan op tijd te beginnen met sparen, het is een duur land (met name de stad Sydney). Ondanks dat is het meer dan waard om er stage te gaan lopen. Probeer verder zoveel mogelijk van het land te zien en leuke dingen te doen. Je zal er de tijd van je leven hebben.

 

 • Daan en Pavlo - Duostage Sydney - Australië
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken