• Nikki - Communicatiebureau in NYC - Amerika -

    Nikki - Communicatiebureau in NYC

    Amerika

Zelfs de meest avontuurlijke studenten vinden de gedachte over stagelopen in het buitenland ontzettend spannend. Misschien heb je eindelijk je draai gevonden binnen je opleiding of heb je een grote groep vrienden om je heen. Wil je dat dan achterlaten? Hier is een tip: het zal er allemaal nog zijn als je terugkomt. Voor elk excuus dat je in Nederland moet blijven, zijn er wel tien redenen waarom een stage in het buitenland een geweldig idee is.

Zo heb ik zelf ook de grote stap gezet. Tijdens mijn Bacheloropleiding Communicatie kreeg ik de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Ik was op dat moment 19 jaar oud en had geen idee waar ik moest beginnen. Door de hulp van Stagehuis kwam ik erachter dat alles mogelijk was. Mijn stage naar New York werd snel en zorgvuldig geregeld en voor ik het wist liep ik door de straten van Manhattan, onderweg naar mijn stageplek op mijn eerste werkdag. Ik heb zes maanden gewerkt voor een communicatiebureau in een geweldig leuk maar hectisch team. Ik merkte al snel dat de cultuur in Amerika heel anders is dan in Nederland. De werkdruk ligt veel hoger en ik werd meerdere malen in het diepe gegooid. Naast mijn werkzaamheden op het kantoor rende ik soms uren door de drukke straten van New York om van alles te regelen. Het harde werken werd afgewisseld met enorm veel plezier. Ik heb naast mijn stage verschillende tripjes gemaakt en de originele Amerikaanse feestdagen meegemaakt zoals Halloween en Thanksgiving.  

Via Stagehuis kreeg ik een plek in een studentenhuis toegewezen in Queens waar ik mensen heb leren kennen uit heel de wereld. Het is ook dé kans om je Engels te verbeteren. Het ontdekken van een nieuwe cultuur en het maken van nieuwe vrienden in het buitenland heeft ervoor gezorgd dat ik naast hard werken ook de tijd van mijn leven heb gehad. Ik heb de kans gekregen om als een echte local New York te verkennen. Je komt namelijk in een hele andere wereld terecht. Niet even als toerist, maar voor langere tijd als inwoner. Tijdens mijn tijd in New York heb ik ook een internationaal netwerk opgebouwd. Deze contacten kunnen je in de toekomst helpen bij een carrière op internationaal niveau.

Een passende stageplek en goede huisvesting vinden in New York is geen makkelijke opgave. Het inschakelen van Stagehuis is voor mij de juiste keuze geweest en een enorme steun bij deze spannende ervaring.

Stagelopen in het buitenland is tot op de dag van vandaag een van mijn beste beslissingen geweest. Het heeft mij uitgedaagd om mij persoonlijk maar ook professioneel te ontwikkelen. Je keert terug naar Nederland met een fotoalbum vol herinneringen en een koffer beladen met souvenirs. Maar wat je onbewust ook mee naar huis neemt, is het vermogen om creatiever en vooral ruimer te denken, met wellicht als gevolg dat jij professioneel succesvoller bent. Ik heb gemerkt dat een internationale ervaring een waardevolle aanvulling is op mijn CV. Het laat zien dat je gedreven bent en niet bang om buiten je comfortzone te stappen. Het onderscheidt je direct van je medestudenten die deze ervaring niet hebben opgedaan. Door mijn stage ervaring in het buitenland heb ik mijn huidige baan gevonden waar internationale een vereiste was.

Ik kan je Stagehuis zonder twijfel aanraden en ik weet ook zeker dat een stage in het buitenland een super goede keuze voor je gaat zijn. Kortom, doorbreek je dagelijkse routine. Stap uit je vertrouwde omgeving en loop stage in het buitenland!

Ook net als Nikki een onvergetelijk avontuur tegemoet gaan in het prachtige Amerika? Meld je nu aan op onze website en ontdek de mogelijkheden!

Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

  • FaceBook
  • Twitter
  • Google+
  • Skype
  • YouTube
  • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken