• Anmol - Stage in Oakland - Amerika -

  Anmol - Stage in Oakland

  Amerika

Het was altijd al een droom geweest om naar Amerika te reizen en daar te blijven voor een langere periode. Tijdens mijn opleiding marketing en international business, werden wij verplicht om een stage voor 3 maanden te lopen in het buitenland. Ik dacht: “Dit is mijn kans!” Mijn ouders probeerden me te overtuigen om een stageplek in Europa te vinden, maar ik dwaalde niet af van mijn keuze. Dankzij Stagehuis heb ik mijn stageplek kunnen vinden en heb ik  mijn documenten zorgvuldig in orde kunnen brengen.

Uiteindelijk kreeg ik een stageplek toegewezen in Oakland (15 minuten van San Francisco) ! Het was een echte uitdaging, aangezien ik nog nooit in mijn leven alleen op vakantie was geweest. Gelukkig had ik door mijn vader een gastgezin gevonden die mij voor 3 maanden bij hun lieten wonen. Mijn tweede gezin bestond uit 2 senioren, hun zoon en schoondochter en twee kleinkinderen. We woonden buiten de stad, maar toch niet ver ervan. Mijn gastgezin was supertof! Hun zoon, namelijk Mantej, beschouwde me als zijn zus omdat hij geen broers of zus hadden. Het gezin nam me ook overal mee, waar ze zelf naar toe gingen. Ze namen me zelfs mee op vakantie naar Los Angeles en Palm Springs voor een weekje. In die drie maanden hebben we met ons vieren een speciale band gecreëerd. De senioren waren niet zo gehecht met mij, maar hun kinderen en kleinkinderen waren echt close geworden met mij. 

Het leven in San Francisco was niet zo simpel, al had ik dan een gastfamilie. Ik was altijd gewoon om met de auto naar het werk te gaan of met school naar het werk te gaan. Maar, hier moest ik eerst elke ochtend de “lyft” nemen, dan nam ik de “Bart” (metro) en dan moest ik nog een eindje wandelen tot aan mijn kantoor. Het was meestal een razelende ochtend, maar uiteindelijk was dit wel goed. Dit maakte me na drie maanden sterker en zelfstandiger in mijn verantwoordelijkheden. 

De sfeer op het werk was ook super tof! Mijn mentor was niet zo heel streng en hield rekening met vanalles wat ik nodig had. Ik noemde haar mijn tweede mama, omdat ze toch veel zorgen om me maakten. Tijdens mijn stage heb ik heel veel dingen bijgeleerd, zoals: Web Designing in WordPress, Digital Marketing, Salesforce, enz. Niet alleen professionele programma’s, maar ik heb ook andere persoonlijke skills geleerd, zoals: time management, flexibiliteit, zelfstandigheid, zelfzekerheid en georganiseerd werken.  

Daarnaast waren mijn collega’s ook super tof! We hebben paar keer samen afgesproken en dingen samen gedaan! Zo hebben we op onze laatste dag een feestje gevierd! Ik was jarig samen met een ander meisje en we zijn gezellig met ons 8 gaan bowlen en uiteten. Iedereen hielp elkaar en respecteerde elkaars achtergrond en cultuur. Het beste aan de Bay Area was de diversiteit van culturen en mensen! Ik keek op naar de mensen die elkaar zo goed begrepen en respect toonden voor elkaar! 

Als ik terug kijk naar de Anmol drie maanden geleden, dan kan ik zien dat de Anmol heel hard veranderd is. Deze stage gaf me de mogelijkheid om mezelf beter te leren kennen en om te kunnen zien in wat ik goed of slecht was. Ik ben positiever sinds toen en dat geeft me een goed gevoel!

Ik ben erg dankbaar aan Stagehuis, die deze locatie voor mij hebben gekozen! California was een van de beste staten waar ik kon blijven. De zon, de natuur, de business district en de mensen zullen altijd in mijn hart blijven. Ik heb hier ook veel vrienden gemaakt, dus ik heb zeker nog verschillende reden om terug te komen! 

 

 • Anmol - Stage in Oakland - Amerika
Ervaring overzicht

Deel jouw stage ervaring

Heb jij een stage ervaring die je graag met ons wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Klik hieronder op 'Stuur ons een email' en laat ons weten hoe jouw stage en het land bevalt!

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

 • FaceBook
 • Twitter
 • Google+
 • Skype
 • YouTube
 • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken