Bankrekening in Australië of Nieuw-Zeeland openen

Tijdens jouw stage in het buitenland is het erg gemakkelijk om op locatie een bankrekening te openen. In Australië en Nieuw-Zeeland is het zelfs een voorwaarde om een locale rekening te hebben wanneer je salaris wilt kunnen ontvangen voor bijvoorbeeld een bijbaan, maar het is natuurlijk ook vele malen veiliger dan om alles met creditcard te betalen.

Vandaar dat Stagehuis nu een samenwerking is aangegaan met ANZ, een vooraanstaande bank met wereldwijd meer dan tien miljoen klanten, met Australië als grootste markt. Bij ANZ kun je voorafgaand aan je reis kosteloos een rekening in Australië of Nieuw-Zeeland openen! Let op: Vul hiervoor eerst ons inschrijfformulier in en vervolgens word je doorverwezen naar de website naar de website van ANZ voor het invullen van nog wat aanvullende gegevens. Binnen enkele minuten heb jij jouw bankrekening aangevraagd! 


Bankvoorwaarden
Om een bankrekening te openen moet je 16 jaar of ouder zijn, momenteel gewoon in Europa wonen en van plan zijn binnen één jaar naar Australië of Nieuw-Zeeland te verhuizen. Na aankomst op de bestemming ga je binnen zes weken naar de dichtstbijzijnde partnerlocatie van Stagehuis (Australië) of een ANZ bankvestiging (Nieuw-Zeeland) om jouw bankpas op te halen. Zorg dat je je dan kunt identificeren en jouw adres- en contactgegevens in Australië of Nieuw-Zeeland kunt verstrekken.

Na deze simpele stappen ben jij in het bezit van een Australische of Nieuw-Zeelandse bankrekening! Zo hoef je dit niet nog op locatie te regelen, maar kun je je al vanuit Nederland/België registreren bij ANZ. Zo kun je dus ook al eerder geld op je rekening zetten en goed voorbereid aan jouw buitenlandse stage beginnen.

Je aanvraag begint dus met deze link. Zorg dat je deze correct en volledig invult!
Het visa type waar Stagehuis bijvoorbeeld mee werkt is het Working Holiday Visum. Je 'occupation' is Trainee In de aanvraag wordt gevraagd naar waar je gaat studeren en bij welke universiteit. Hier kun je gewoon vermelden dat je stage gaat lopen en bij welk bedrijf. Onderaan de vragenlijst staat 'Office', hier vul je Not applicable in. Ook bij de datums die je in het document moet invullen moet je even opletten: er hoeven géén streepjes tussen de dag, maand en het jaar.

Creditcard
Wil je naast een gewone bankpas ook een creditcard aanvragen voor eventuele (grote) aankopen zoals vliegtickets, hotelrekeningen of gewoon aankopen op plekken waar je niet met een gewone bankpas kan afrekenen? Vraag dan een Visa World Card aan en betaal gemakkelijk en veilig jouw aankopen, die vervolgens ook nog eens tot zes maanden verzekerd zijn tegen verlies, schade en diefstal. Daarnaast kun je je creditcard koppelen aan vrijwel elke bankrekening, dus je kunt zelf de keuze maken of je de kaart koppelt aan je bankrekening van ANZ, of gewoon aan je Nederlandse rekening. Meer informatie lees je hier


Heb je vragen over het openen van een bankrekening of hulp nodig bij het invullen van de benodigde gegevens? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. 

Stagehuis Nederland

Liniestraat 19
4816 BG, Breda
Tel: +31 (0)76 88 90 790
E-mail: info@stagehuis.nl
 

Volg Stagehuis via:

  • FaceBook
  • Twitter
  • Google+
  • Skype
  • YouTube
  • Instagram
Brochure

Brochure

Alles eerst eens rustig nalezen? Bekijk onze brochure of vraag aan

Brochure bekijken

Repeater Deal